Ankara’da Kırıkkaleli yoğunluğu

Ankara’da Kırıkkaleli yoğunluğu
 Muhabir
TÜİK tarafından yayımlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) Sonuçları ilginç verileri gün yüzüne çıkardı.

Yayımlanan istatistiklere göre 285 bin il geneli nüfusuna sahip olan Kırıkkale’nin bir o kadar da başkent Ankara’da nüfusunun bulunduğu ortaya çıktı.

TÜRKİYE GENELİNDE 1393 BELEDİYE BULUNUYOR

Toplamda 85 milyon 372 bin 377 nüfusa sahip Türkiye genelinde, 30 Büyükşehir Belediyesi, 51 il belediyesi, 922 ilçe belediyesi, 390 belde belediyesi ve toplamda bin 393 belediye bulunuyor. Nüfusu en yüksek 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu. Nüfusu en düşük 5 il ise sırasıyla Bayburt, Tunceli, Ardahan, Gümüşhane ve Kilis oldu. Nüfus artış hızı en yüksek 5 il sırasıyla Tunceli, Çankırı, Kilis, Siirt ve Hakkari oldu. Ortanca yaş sıralamasında ise en yüksek iller Sinop, Giresun, Kastamonu, Balıkesir ve Artvin oldu. Ortanca yaşta en düşük il ise Şanlıurfa oldu.

ankarada-kirikkaleli-yogunlugu2.jpg

ANKARA’DA KIRIKKALELİ YOĞUNLUĞU

İkamet edilen ile göre nüfusa kayıtlı olunan iller sıralamasında başkent Ankara’da Kırıkkaleliler ilk sıralarda yer aldı. Yapılan istatistiklere göre il genelinde 285 bin 744 nüfusa sahip olan Kırıkkaleliler Ankara’da en fazla nüfusa sahip iller sıralamışında 5’inci sırada geldi. Başkentte en fazla nüfusa sahip il 431 bin ile Çorumlular ilk sırayı alırken, Kırıkkaleliler 209 bin 486 kişilik nüfusla 5’inci sırada yer aldı.

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.