Kırıkkale’de bahar gelmeden çiğdemler çiçek açtı

Kırıkkale’de bahar gelmeden çiğdemler çiçek açtı
 Muhabir
Kırıkkale’de son günlerde havaların sıcak geçmesiyle birlikte baharın müjdecisi olan çiğdemler açmaya başladı. Dinek Dağı ve Sulakyurt bölgelerinin dağlarında açan çiçekler, baharın erken geleceğini göstermiş oldu.

ÇİÇEKLER AÇMAYA BAŞLADI

Kırıkkale’nin Balışeyh ve Sulakyurt ilçesinde, kış mevsiminde baharın habercisi çiğdem çiçekleri görülmeye başladı Dinek Dağı ve Sulakyurt bölgelerinin dağlarında görülen çiğdemler halk arasında yazın habercisi olarak biliniyor. Diğer bir yandan beyaz, mor, pembe ve sarı gibi renk çeşitleri olan çiçeğin mor ve sarı renkleri yazın geldiğini, lila ve pembe renkleri ise, kışın geleceğini haber veriyor.

kirikkalede-bahar-gelmeden-cigdemler-cicek-acti2.jpg

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Henüz kış aylarının ortasında olmamıza rağmen yalancı bahar havasından etkilenerek açan haberci çiçekler objektiflere canlı renkleriyle yansıdı. Bu güzel anı ailesiyle beraber yaşayan, bol bol fotoğraflar çeken Şahin Yardımcı; ''Ailemizle beraber doğaya gezmeye geldik. Açan çiçekler aslında baharın habercisi olarak bilinen çiğdemler. Çiçeklerinin açtığını gördük, gerçekten çok güzel görüntüler'' dedi.

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.