Kırıkkale’de binalarda dolgu tehlikesi!

Kırıkkale’de binalarda dolgu tehlikesi!
 Muhabir
Kırıkkale’de bulunan yapı denetim şirketlerine çağrıda bulunan Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun, yeni yapılan binalarda çok ince detaylar yüzünden, yapıların işin başında kansere mahkum edildiğini iddia etti.

DOLGU MALZEMELERİNİN TÜRÜ ÖNEMLİ

Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun yapı denetim şirketlerini ve vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yeni yapılarla ilgili ilginç tespitler paylaşan Aksun, “Yapı Denetim Şirketleri, biraz daha dikkat. Şehrimizde çok güzel binalar yapılıyor, çok ince detaylar yüzünden yapılar işin başında maalesef kansere mahkum ediliyor. Nasıl mı anlatayım. Hafriyat yapılıyor, temel atılıyor, bina yapılıyor. Buraya kadar güzel ancak hafriyat esnasında çıkan malzemenin kalitesine türüne bakılmaksızın, tekrar temel etrafına ve perde duvar etrafına dolduruluyor. Bu geri dolguda kullanılacak malzemenin türü önemli ya seçilerek ocak malzemesi getirilmeli yada düşük orta plastisiteli kaba taneli malzemeler kullanılmalıdır” diye konuştu.

kirikkalede-binalarda-dolgu-tehlikesi2.png

EN UFAK BİR TİTREŞİMDE YAPI ZARAR GÖRÜR

Yapılması gerekenleri ve sonuçları kamuoyu ile paylaşan Jeoloji Mühendisi Aksun “Birde son aşaması var bu malzemelerde gelişigüzel atıp yaptım oldu değil, düzgün kurallarına göre yönetmeliğe göre sıkıştırılmalı ve belli bir süre beklenmelidir. Sonuç olarak olabilecekler, Bina etrafında oturmalar meydana gelir. Bina etrafındaki tüm yüzey sularını toplar ve temele perde duvarlara zarar vermeye başlar. Etrafta eğim var ise belli yerlerde kaymaar bakmalar oluşur. Bina içi ne rutubet oluşur. En önemlisi Deprem esnasında en ufak bir titreşimde yapı zarar görür” dedi.

kirikkalede-binalarda-dolgu-tehlikesi3.png

Bu haber toplam 3576 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.