Kırıkkale’de süne mücadelesi başladı!

Kırıkkale’de süne mücadelesi başladı!
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personelleri, süne ile mücadele kapsamında kışlak kontrollerine başladı.

Hava sıcaklıklarının normal değerlerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle süne ilkbahar kışlak kontrolleri Kırıkkale genelinde devam edecek.

KONTROLLERDE NELER YAPILIYOR?

Teknik personel, sünelerin yoğun olarak barındığı tarım alanlarında ve arazilerde detaylı incelemeler yapıyor. Süne larvalarının ve erginlerinin varlığı kontrol edilirken, popülasyon yoğunluğu belirleniyor. Elde edilen verilere göre, süne ile mücadele için gerekli önlemler ve ilaçlama programları planlanıyor.

SÜNE MÜCADELESİ NEDEN ÖNEMLİ?

Süne, tahıl ve baklagiller gibi birçok tarım ürününde önemli zararlara yol açabilen bir böcek türüdür. Mücadele edilmediği takdirde ürünlerde verim ve kalite kayıplarına neden olabilir. Kırıkkale'de tarımsal üretime büyük önem verilmesi nedeniyle, süne ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi büyük önem taşıyor.

MÜDÜRLÜKTEN ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, süne ile mücadelede çiftçilerin de desteğini istedi. Yumak, "Çiftçilerimiz tarlalarını düzenli olarak kontrol etmeli ve süne larvalarını veya erginlerini görmeleri halinde il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine veya ziraat odalarına bilgi vermelidir." dedi.

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.