Kırıkkale’de yaşayan yabancı sayısı geriledi!

Kırıkkale’de yaşayan  yabancı sayısı geriledi!
Kırıkkale’de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2022 yılında 7 bin 990 olan yabancı sayısı 2023 yılında 6 bin 975’e geriledi.

Bu sayıya 90 günden kısa süreli vize veya ikamet iznine sahip yabancılar ile geçici koruma statüsüyle ülkede bulunan Suriyelilerin nüfusa dâhil olmadığı bildirildi.

BİN 15 KİŞİLİK DÜŞÜŞ

2022 yılında Kırıkkale’de 3 bin 833’ü kadan, 4 bin 157’si erkek olmak üzere 7 bin 990 yabancı nüfus bulunuyordu. TÜİK tarafından yayımlanan yeni ADNKS sonuçlarına göre Kırıkkale’de bulunan yabancı nüfus sayısı bin 15 kişilik düşüşle 6 bin 975’e geriledi. Bu rakımın 3 bin 360’ını kadın, 3 bin 6156’ini erkekler oluşturdu. Diğer taraftan, Türkiye genelinde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, ülkemizde ikamet eden yabancı nüfus bir önceki yıla göre 253 bin 293 kişi azalarak 1 milyon 570 bin 543 kişi oldu. Bu nüfusun %48,6'sını erkekler, %51,4'ünü kadınlar oluşturdu.

SURİYELİLER NÜFUSA DAHİL DEĞİL!

Yabancı uyruklu nüfus kapsamında; referans tarihinde geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip kişiler, uluslararası koruma kimlik belgesi gibi ikamet izni yerine geçen kimlik belgesi olan ve referans tarihinde geçerli adres beyanı olan kişiler ve izinle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmış referans tarihinde geçerli adres beyanı olan mavi kart hamili kişiler değerlendirilmiştir. Kurs, turizm, bilimsel araştırma vb. nedenlerle 90 günden kısa süreli vize veya ikamet iznine sahip yabancılar ile geçici koruma statüsüyle ülkede bulunan Suriyeliler nüfusa dâhil değil.

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.