Kırıkkale’ye soğuk havalar geliyor! Montları, botları geri çıkartın!

Kırıkkale’ye soğuk havalar geliyor! Montları, botları geri çıkartın!
 Muhabir
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de gelen erken bahar yerini soğuk havalara bırakmaya hazırlanıyor. Meteoroloji Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde Kırıkkale dahil 5-7 derece düşeceğini belirtti.

HAFTA SONUNA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün art arda uyarıları sonrası tüm yurt hafta sonuna kadar devam edecek soğuk, sağanak ve karlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıkların 7 derece birden düşmesiyle Karadeniz'in iç kesimleri ve doğu Anadolu'da kar yağışının etkili olması ve bu bölgelerde kar kalınlığının 50 cm'yi bulması bekleniyor. Öte yandan İstanbul'da ise sıcaklık hafta sonu 10 derecenin altına düşecek.

kirikkaleye-soguk-havalar-geliyor-montlari-botlari-geci-cikartin2.jpg

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji'nin günlerdir devam eden uyarıları sonrası yarın itibarıyla yurt genelinde sıcaklıkların 7 derece birden düşmesi ve Karadeniz'in iç kesimleri ile doğu Anadolu'da kar yağışının etkili olması bekleniyor. Uzmanlar bu bölgelerde kar kalınlığının 50 cm'yi bulmasını beklediklerini ifade ederken, yine İstanbul'da özellikle hafta sonu sıcaklığın 10 derecenin altına düşmesi bekleniyor.

kirikkaleye-soguk-havalar-geliyor-montlari-botlari-geci-cikartin6.jpg

METEOROLOJİ'DEN ART ARDA UYARILAR

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir'in doğusu, Bursa, Çanakkale Osmaniye, Hatay, Ankara, Çankırı, Karaman, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Ardahan, Kars, Erzurum ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Ege ile doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Bu haber toplam 359 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum