Kırıkkale’de Kurbanlıklara sıkı denetim!

Kırıkkale’de Kurbanlıklara sıkı denetim!
 İnternet Editörü
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan hareketliliği de artıyor.

Bulaşıcı hastalık riskini ve yetiştirici mağduriyetlerini önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte yoğun denetimler gerçekleştiriyor.

DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale’de Kurban Bayramı öncesi adeta alarm verildi. Hastalıklı ya da başka sorunları bulunan hayvanların Kırıkkale üzerinden hem geçişi sağlanmıyor hem de hayvan pazarlarına alınmıyor. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri sahada denetimde bulunarak, trafik güzergahlarında güvenlik güçleriyle birlikte denetim yapıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Yol Kenarı Denetim İstasyonlarında, veteriner hekimler de dahil olmak üzere ekipler, günün 8 saati boyunca, mesai mefhumu gözetmeksizin denetimler yapıyor.

kurban-bayraminin-yaklasmasiyla-birlikte-hayvan-hareketliligi-de-artiyor.jpg

ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Rutin Denetleme Noktaları: İçişleri Bakanlığı Kolluk Kuvvetlerinin rutin denetleme noktalarında da veteriner hekimler denetimlere eşlik ediyor. Keskin İlçe Kontrol Noktası: Keskin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Müdürü ve Veteriner Hekimleri de kurdukları kontrol noktasında denetimlerine aralıksız devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramı öncesi hayvan hareketliliğinin arttığını ve bu nedenle denetimlerin de yoğunlaştırıldığını" belirtti. Ateş, "Bu denetimlerle bulaşıcı hayvan hastalıklarının, bölgesel veya daha geniş çaplı salgınların ve yetiştirici mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanmaktadır." dedi..

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.