30 Ağustos, destansı bir zaferin adıdır

30 Ağustos, destansı bir zaferin adıdır
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı yaptığı basın açıklamasında, “30 Ağustos’un,...

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı yaptığı basın açıklamasında, “30 Ağustos’un, ülkemizi bölüp parçalamak isteyen emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelerek, destansı bir zafere imza attığı gündür” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK BÜYÜK BİR MÜCADELENİN ORTASINDAYIZ

MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, açıklamasında, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak, Türk Milletinin tarihten getirdiği sorumlulukların bilincinde olduklarını ifade ederek, bu bilincin tezahürünün, 15 Temmuz sonrası süreçte yerli ve milli politikaların uygulandığı, emperyalist dış güçlere karşı amansız bir mücadelenin verildiği şu günlerde görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLDUK

MHP’li Öztürk açıklamasında, “Tarihin omuzlarına sorumluluklar yüklediği Türk Milleti, 30 Ağustos’ta emperyalizme karşı kazandığı zaferle bütün masum milletlere örnek olmuş; istiklale, vatana ve bayrağa olan aşkını ortaya koymuştur. Bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası, dava arkadaşlarının sadakat ve iradeleri, Mehmetçiğin bayraklaşması ve bütün bir milletin değerlerine aşkla sahip çıkmasının bir sonucudur,” ifadelerine yer verdi.

TÜRK’ÜN BAĞIMSIZLIK VE HÜRRİYET TUTKUSUNUN GÖSTERGESİ

Türk Milletinin şanlı tarihinde bağımsızlık ve hürriyetine olan tutkusunu defalarca gösterdiğini belirten MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Birçok kahramanımız canı pahasına düşmanla savaşıp bağımsızlık ve özgürlük için kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi vermişlerdir. Kurtuluş Savaşı sırasında ortaya koydukları destansı mücadele örneğiyle topraklarımızı savunmuş, tarihimize şanlı bir direniş sayfası eklemişlerdir.”

SAVAŞIMIZ DA MÜCADELEMİZ DE DEVAM EDİYOR

“Dün uğrunda seve seve ölmeyi göze aldığımız vatan aşkımız, bugün daha büyük bir güçle bütün Türk Milletini sarmış durumdadır. Savaşımız da mücadelemiz de devam ediyor. Kazandığımız zaferler de her gün artıyor. Bağımsız Türk Devleti yine dünyaya örnek olacak adımlar atıyor. Zaferin şuurunda, mücadelenin farkında olmalıyız. Evlatlarımızı bu bilinçle yetiştirmeli, geleceğimizi bu bilinçle şekillendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

YAŞADIĞIMIZ TARİHİ SÜREÇLERDEN DERS ALMALIYIZ

MHP Kırıkkale Milletvekili Öztürk, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bizler de bugün, yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalı ve memleketimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, kahramanca vatanını savunan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını saygı ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Şeref ve kahramanlık gününün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesi dileğiyle, 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.