5 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ KIRIKKALE NÖBETTE!

5 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ KIRIKKALE NÖBETTE!
15 TEMMUZ’DA SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR DİYEREK MEYDANA İNAN KIRIKKALELİLER DEMOKRASİ NÖBETİNİ TUTTU15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla Kırıkkale’de demokrasi yürüyüşü yapıldı,...

15 TEMMUZ’DA SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR DİYEREK MEYDANA İNAN KIRIKKALELİLER DEMOKRASİ NÖBETİNİ TUTTU

15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla Kırıkkale’de demokrasi yürüyüşü yapıldı, Demokrasi nöbeti gerçekleştirildi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında yapılan törende konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’nin 15 Temmuz gecesinde meydana ilk inen şehir olduğunu hatırlatarak. ‘Kırıkkaleli olduğumla guru duyuyorum’ ifadelerini kullandı.

MEHTERAN TAKIMI KONSER VERDİ

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri düzenlendi. Törenlere Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, 7’den 77’ye binlerce Kırıkkaleli katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dev ekrandan takip etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak şehitler için de dualar edildi. Daha sonra Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı konserine Kırıkkaleliler eşitlik etti.

KIRIKKALELİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Törende konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'de yaptığı konuşmada, ‘’Mesele ne zaman bayrak, ne zaman vatan, ne zaman millet denildiğinde hiç terettüd etmeden hazırım diyen mensubu olmaktan gurur duyduğum Kırıkkaleli hemşerilerim, 5 yıl önce hainler darbe yapmak istedi.  Rabim onları muaffak etmedi tank ile çıktılar halkımız kazandı. Sizlerle ne kadar guru duysak azdır.  15 Temmuz’da meydana ilk inen Kırıkkale’dir Cumhurbaşkanımız davetinden önce meydanımız doluydu. Biz nüfusuna göre en fazla şehit veren iliz bizler burada sıkıntı yaşamadık hemşehrilerimiz Ankara’ya akın etti. Şehitlerimiz gazilerimiz var, Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Kırıkkaleli olduğumla gurur duyuyorum’’  Şeklinde konuştu.

İSLAM’IN SON KALESİNİ YIKMAK İÇİN

Vali Yunus Sezer ise "15 Temmuz İslam'ın son kalesini yıkmak için yedi düvelin bir araya geldiği ve içeride de taşeronlarının koordine ettiği, dört bir yerden saldırdığı, hain bir girişimdir" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından mehteran takımı konser verdi. Belediye tarafından hazırlanan ikramlar meydanları dolduran binlerce kişiye dağıtıldı. Etkinlik Demokrasi nöbeti ve 15 Temmuz 2016 vatandaşları meydana çağırmak için okunan selanın tekrar aynı saatte okunması ile devam etti. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.