BEREKETLİ OLSUN

BEREKETLİ OLSUN
Kırıkkale’de 2022 yılı Hasat Sezonu başladıBol kar yağışlı kış mevsimi geçiren, son haftalarda yoğun yağışlara sahne olan Kırıkkale’de 2022 yılı hububat hasat sezonu başladı. Yağışlar nedeniyle bir süre ertelenen...

Kırıkkale’de 2022 yılı Hasat Sezonu başladı

Bol kar yağışlı kış mevsimi geçiren, son haftalarda yoğun yağışlara sahne olan Kırıkkale’de 2022 yılı hububat hasat sezonu başladı. Yağışlar nedeniyle bir süre ertelenen hasat sezonu sırasıyla Çerikli, Karakeçili, Sulakyurt ve Keskin ilçesinin bazı bölgelerinde başladığını açıklayan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, ürün verimi ve kalitede bir sıkıntı olmadığını, iyi bir hasat sezonu beklediklerini söyledi.

YAĞIŞLAR NEDENİYLE ÖTELENMİŞTİ

Kırıkkale’de biçerdöverlerin hububat ekili arazilerde çalışmaya başlamasıyla birlikte 2022 yılı Hasat sezonu başladı. Yoğun yağışlar nedeniyle bir süre ertelenmek zorunda kalınan hasat sezonu yağışların kesilmesiyle birlikte hız kazandı. Çerikli Kasabasında Arpa biçimiyle başlayan hasat sezonu sırasıyla Karakeçili, Sulakyurt ve Keskin ilçelerinin bir bölümündeki köy arazilerinde başlamış durumda. Son zamanlarda Kırıkkale genelinde etkili olan ve bazı bölgelerde doluya dönüşen şiddetli yağışlardan 185 köyden 20 köyün ekili arazisinin etkilendiği, 165 köyün hububat ekili arazisinde ise herhangi bir zararın olmadığı öğrenildi.

DEKARA 250-300 KİLOGRAM ÜRÜN

2022 yılı hasat sezonunun ülkemize, Kırıkkale’ye, çiftçilere ve tüccarlara bereketli olması temennisinde bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Hasat sezonumuz Çerikli kasabamız, Karakeçili, Sulakyurt ve Keskin ilçelerimizin bir bölümünde başlamış durumda. Şuan itibariyle dekara 250-300 kilogram ürün alınıyor. Şimdilik verimde ve ürünün kalitesinde bir sıkıntı gözükmüyor. Afat olan köylerimiz hariç, bol yağışların ürünün verimi ve kalitesini olumlu etkilediğini görüyoruz” diye konuştu.

BOL VERİMLİ BİR SEZON HEDEFLENİYOR

Üreticinin belirlenen yeni fiyatlardan ve verimden memnun olduğunu belirten Başkan Sümer “Bilindiği gibi ilimizde arpa hasadı yapılmaya başlandı ve ürün piyasaya girmiş durumda. Şuan itibariyle piyasada Arpanın 6 TL’den işlem yaptığını görüyoruz. Bu da üreticinin yüzünü güldürüyor. 2022 yılı hasat sezonunun ülkemize, ilimize, çiftçimize ve tüccarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Afat yaşayan çiftçilerimize tekraren geçmiş olsun dileklerini iletiyor, Rekoltesi yüksek, bol, bereketli bir hasat sezonu geçirmeyi bekliyoruz” ifadesini kullandı.

TMO HAFTANIN 6 GÜNÜ ALIM YAPACAK

2022 yılı hasat sezonu başlarken TMO’nu hububat alım fiyatları geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni alım fiyatına göre Buğday 6.050 TL +1.000 TL prim, Arpa 5.500 TL +500 TL prim üzerinden alım yapılacak. Geçtiğimiz yıl buğday 2.250 TL, Arpa 1,750 TL’den alım yapılmıştı. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlandığı, üreticiler bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabilecekler. TMO, üreticilerin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecek. TMO iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacak. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak. TMO işyerleri veya lisanslı depolar üzerinden TMO’ya buğday ve arpa satan üreticilere ton başına Buğdayda 1.000 TL, Arpada ise 500 TL ilave hububat alım primi verilecek. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.