CHP İl Başkanı Bozdağ,Türkyılmaz'a Cevap Verdi

CHP İl Başkanı Bozdağ,Türkyılmaz'a Cevap Verdi
SİYASETEN DEĞERLENDİRİLMEKTEN ZİYADECHP İl Başkanı Onur Yüksek Bozdağ, "Hafta içinde Yahşihan'daki su kesintileri ile ilgili sosyal medya hesabımdan yapmış olduğum 3-4 cümlelik bir serzeniş üzerine Sayın Osman Türkyılmaz...

SİYASETEN DEĞERLENDİRİLMEKTEN ZİYADE

CHP İl Başkanı Onur Yüksek Bozdağ, "Hafta içinde Yahşihan'daki su kesintileri ile ilgili sosyal medya hesabımdan yapmış olduğum 3-4 cümlelik bir serzeniş üzerine Sayın Osman Türkyılmaz yarım saatlik bir basın açıklaması yapmış, bu açıklamada maalesef konuyu siyaset üzerinden değerlendirmiş, CHP'li birçok insanı da üzen ve kıran açıklamalarda bulunmuştur. İşin siyaset tarafını sonraya bırakarak öncelikle, su kesintileri ile ilgili meramımızı anlatmaya çalışalım.  Öncelikle ben CHP Kırıkkale il Başkanlığı görevini 2,5 yıldır gururla yürütüyorum. Ama aynı zamanda Yahşihan'da ikamet eden, Yahşihan seçmeni bir aile babasıyım. Aslında yapmış olduğum açıklama, siyaseten değerlendirilmekten ziyade, bir Yahşihan seçmeninin rahatsızlığı olarak değerlendirilmeliydi. Şimdi söyleyeceklerimi şu 2 olguyla birlikte değerlendirin: Hiçbir Belediye Başkanı, başkanlık yaptığı ilde ilçede su kesintisi yapılmasından memnun olmaz, su kesintisine isteyerek yapmaz. Hiçbir CHP'li de altyapıya yatırım yapan, altyapı çalışması yapmaya çalışan bir belediye başkanına engel olmaya çalışmaz. Şimdi söyleyeceğim hususların hepsinde bu iki konuyu aklımızdan çıkarmadan değerlendirelim. Bu tartışmaların yaşandığı ünden 2 gün önce Sayın milletvekilimizle birlikte, Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer'i ziyaret ederek covid-19 salgınının son durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk ve parti olarak üzerimize ne görev düşerse yapacağımızı söyledik. Yine dün Sağlık Bakanının yaptığı açıklamada, salgının son 45 günün en yüksek sayılarına ulaştığı belirtilmiştir. işte bu ortamda salgından korunmanın en önemli unsuru olan kişisel hijyen bakımından suya ulaşabilmek hayati önem taşımaktadır. Su kesintilerinin boyutunu değerlendirebilmek için Sayın Belediye Başkanımızın basın toplantısında vermiş olduğu sayıca biraz irdeleyelim. 1 aylık sürede yapılan çalışmada toplam 272 patlak meydana geldiği söylenmiştir. Yine başkanın ifadesine göre bu patlakların bir kısmının yarım saatte tamir edilebileceği, bir kısmının 5-6 saat sürebileceği, bir kısmının yarım günü bulabileceği söylenmiştir. En iyi ihtimalle her patlağın l saatte tamir edildiği bile düşünülse, bu tamirat 272 saat sürecek olup, bir ayda 720 saat olduğu düşünüldüğünde, bir aylık sürenin 3'te birinden fazla süre su kesintisi yapıldığı görülecektir. Yapım işinin zorunluluğu olarak da bu patlağın ne zaman gerçekleştiğini bilmek mümkün değildir. "

SU KESİNTİLERİNİN BOYUTUNU

Bozdağ,"Ancak Belediye Başkanının verdiği bilgilere bakıldığında tamiratın ne kadar sürede bitirilebileceği belirlenebilir. Yahşihan Belediyesi'nin internet sitesi, kısa mesaj servisi ve sosyal medya hesaplarına hepiniz erişebilirsiniz. Hiçbirinde su arızası yaşandığı ve ortalama kaç saatte sorunun giderileceğine dair bir açıklama var mıdır? Belediye meclis üyelerimize bu rahatsızlığı belirtmemiz üzerine bir süre kısa mesajla su kesintisi yaşanacağına dair mesaj gönderilmiş, ancak ne kadar sürede bu arızanın giderileceğine dair hiçbir bilgi verilmemiştir. Yine yapılan çalışma, aynı anda ilçenin tamamında başlatılmış, etap etap yapılmadığı için sürekli bir kesinti yapılması zorunluluğu doğmuştur. Yine bir gazetecimizin sorusu üzerine her gün kesinti yapıldığı da açıkça söylenmiştir. Su kesintilerinin boyutunu bu şekilde değerlendirdikten sonra, şunu söyleyelim. Bu yaptığım açıklama evimde 2 gün su kesildi rahatımız bozuldu şeklinde yapılan bir açıklama değildir. Yaptığım açıklamayı virüs salgınıyla bağlantılı yaptığım düşünüldüğünde, bu bağlamda kopartarak, il başkanının 2 gün suyu kesilecek diye altyapımı yapmayalım şeklinde değerlendirmek çok yanlıştır. Bu yaptığım uyarı, Allah göstermesin salgın daha da artmasın, yaygınlaşmasın, yakınlarımızı kaybetmeyelim diye yapmış olduğum bir uyarıdır. Yenişehir'de işletmesi bulunan tüm esnaf kardeşlerimize saygılarımı sunuyorum ve bu kardeşlerimizin de sıkıntılarının farkındayım. Maalesef nispeten yeni bir yerleşim olmasına rağmen yaşadıkları altyapı sıkıntısı canlarından bezdirdi. Bunun da farkındayım. Ancak üniversitenin açılmasını, öğrencilerin gelmesini dört gözle bekleyen bu kardeşlerim şu anda Kırıkkale merkezden az sayıda da olsa gelen gençlerle ekonomik olarak ayakta durmaya çalışıyorlar. Allah göstermesin bu salgın yaygınlaşır, yeniden katı tedbirler uygulanmak zorunda kalırsa bu işletmeler nasıl ayakta duracaklar? İş yerlerini ekonomik olarak nasıl döndürecekler?"

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.