Kırıkkale’de Kutadgu Bilig yarışmaları sonuçlandı

Kırıkkale’de Kutadgu Bilig yarışmaları sonuçlandı
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlenen Kutadgu Bilig Okumaları Tasarım Yarışması'nın lise düzeyinde dereceye giren eserler belli oldu.

BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın,, yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek, "Dilimizin zenginliklerinin farkındalığını artırmak ve Kutadgu Bilig eserini öğrencilerimize tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz bu yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

kirikkalede-kutadgu-bilig-yarismalari-sonuclandi-2.jpg

Başarılarının devamını diliyoruz Kutadgu Bilig Okumaları Tasarım Yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlenmiştir. Yarışmanın amacı, Yusuf Has Hacip'in eseri Kutadgu Bilig'i öğrencilere tanıtmak, eserde yer alan öğüt ve nasihatleri öğrencilere aktarmak ve öğrencilerin tasarım becerilerini geliştirmektir.”


TASARIM ÜRÜNLERİNE DÖNÜŞÜYOR

“Yarışmaya lise düzeyinde öğrenciler katılmıştır. Öğrenciler, Kutadgu Bilig eserini okuyarak eserden edindikleri izlenimleri ve öğrendikleri bilgileri afiş, broşür, karikatür, slayt sunumu, animasyon veya video gibi görsel tasarım ürünlerine dönüştürmüşlerdir.

kirikkalede-kutadgu-bilig-yarismalari-sonuclandi-4.jpg

Yarışmaya katılan eserler, Milli Eğitim Bakanlığı'nca görevlendirilen jüri tarafından değerlendirilmiştir. Jüri, eserlerin özgünlüğü, estetik değeri, eserin içeriğini ne kadar iyi yansıttığı ve tasarım becerisi gibi kriterlere göre değerlendirme yapmıştır” dedi.


YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER:

1.lik: Fatma Zehra Erkoç (Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi)
2.lik: Özkan Çöpatlamaz (Atatürk Anadolu Lisesi)
3.lük: Yusuf Karaman (Osman Gazi Fen Lisesi)

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.