KPSS ücretlerine büyük zam! Adaylar şok içinde!

KPSS ücretlerine büyük zam! Adaylar şok içinde!
 Yazı İşleri Müdürü
ÖSYM tarafından lisanslar için her yıl yapılan, ortaöğretim ve ön lisans mezunları için iki yılda bir yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) başvuru ücretine zam yapıldı. Yapılan zammı görenler, memur olmanın bedeli dudak uçuklattı yorumunu yaptı.

ÜCRETLERE ZAM YAPILDI

ÖSYM, 2024 yılında KPSS sınav ücretlerinde önemli bir artışa gitti. Geçtiğimiz yıla kıyasla, Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumlarının ücreti 350 TL'ye, Alan Bilgisi oturumlarının ücreti ise 235 TL'ye çıkarıldı. ÖABT için ise artık 350 TL ödenecek. ÖSYM, 2023 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarının her biri için 150 TL, Alan bilgisi her bir oturumu için 100 TL, ÖABT için de 150 TL sınav ücreti almıştı. 2024 yılında ise bu ücreti Genel Yetenek ve Genel Kültür oturum ücretini 350 TL'ye, Alan Bilgisi oturum ücretini 235, ÖABT ücretini de 350 TL'ye çıkardı.

kpss-ucretlerine-buyuk-zam-adaylar-sok-icinde.jpg

3 OTURUM ÜCRETİ 1410 TL

Bu değişiklikle birlikte öğretmen adayları KPSS'ye giriş için 1400 TL, kariyer memurluk sınavlarına katılmak isteyenler (Alan Bilgisi'nden 3 oturuma girmesi durumunda) 1410 TL, memur olmak isteyenler ise 700 TL ücret ödemek zorunda kalacaklar.

KPSS LİSANS BAŞVURULARI

ÖSYM'nin 2024 sınav takvimine göre, KPSS lisans sınavı başvuruları 3-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. Bu tarih aralığında başvurularını gerçekleştiren adaylar, kamuda görev almak için gerekli sınavlara katılabilecek. Başvuruların başlamasıyla birlikte, adayların ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor.

2024 KPSS SINAV TAKVİMİ

2024 KPSS lisans sınavlarının tarihlerine dair detaylar da belli oldu. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Alan Bilgisi sınavlarının 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları ise 21 Temmuz'da yapılacak. Öğretmenlik alanında görev almak isteyen adayların katılacağı KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenecek.

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.