O günler okullar kapalı olacak!

O günler okullar kapalı olacak!
 Yazı İşleri Müdürü
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de eğitime kısa bir mola verilecek. Kırıkkale’de 4 bin 311 öğretmen. 47 bin 173 öğrenci itibariyle tatile çıkacak

RAMAZAN BAYRAMI İLE BİRLEŞTİ

Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de okullarda eğitim alan öğrenciler için ara tatil bugün başlıyor. Kırıkkale’de 243 okulda, 4 bin 311 öğretmen. 47 bin 173 öğrenci ara tatile çıkacak ve 15 Nisan 2024 Pazartesi itibariyle tekrar ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 5-15 Nisan 2024'te ikinci ara tatil olacak. 5 Nisan Cuma günü son ders zilinin çalmasıyla ara tatil başlayacak. Hafta sonlarıyla birlikte 9 gün sürecek ara tatil, 15 Nisan Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle ara tatil sona erecek.

o-gunler-okullar-kapali-olacak-2.jpg

15 NİSAN’DA TEKRAR DERS BAŞI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı’nın birinci günü 10 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın son günü ise12 Nisan Cuma günü kutlanacak. Ara tatil ise 5 Nisan-15 Nisan tarihleri arasına denk geldiği için öğrenciler ara tatil süreleri içerisinde Ramazan Bayramı tatilini de yapmış olacaklar. Bu durumda da tatil süresi de uzamamış olacak.

Bu haber toplam 1101 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.