Öğrencilerle Dünya Pi Günü Kutlandı!

Öğrencilerle Dünya Pi Günü Kutlandı!
 Yazı İşleri Müdürü
Tüpraş Ortaokulu matematik öğretmenleri, Dünya Pi Günü'nü kutlamak için öğrencilerle birlikte bir etkinlik düzenledi. Farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli görsellerle oluşturulan etkinlik koridoru, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

RENKLİ VE HEYECANLI ANLAR OLUŞTU

Etkinlikte, pi sayısının tarihçesi, matematikteki önemi ve günlük hayattaki kullanım alanları hakkında bilgiler içeren panolar yer aldı. Öğrenciler, pi sayısını temsil eden 3,14 rakamlarını içeren origami figürleri ve pasta süslemeleri hazırlayarak etkinliğe katkıda bulundular.

Matematik öğretmenleri, etkinliğin amacını şu şekilde açıkladı: "Pi Günü'nü kutlamak ve öğrencilerimize pi sayısının önemini anlatmak istedik. Bu etkinlikle matematiğin eğlenceli ve ilgi çekici bir alan olduğunu göstermeyi amaçladık."

ogrencilerle-dunya-pi-gunu-kutlandi2.jpg

Pİ SAYISININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Etkinlik koridorunu gezen öğrenciler, pi sayısı hakkında bilgiler edindi ve eğlenceli vakit geçirdi. Öğrencilerden Elif, "Etkinlik çok güzeldi. Pi sayısı hakkında birçok şey öğrendim." dedi. Öğrenci Berkay ise "Matematiğin bu kadar eğlenceli olabileceğini bilmiyordum." diye konuştu. Dünya Pi Günü, her yıl 14 Mart'ta (3/14) kutlanmaktadır. Bu özel gün, matematiğin en önemli sabitlerinden biri olan pi sayısının önemini vurgulamak ve matematiğe olan ilgiyi artırmak için düzenlenmektedir.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.