Benzine zam yolda! Araç sahipleri dikkat

Benzine zam yolda! Araç sahipleri dikkat
 Yazı İşleri Müdürü
Son günlerde Brend petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle Kırıkkale’de araç sahiplerini üzen bir haber geldi. Bu gece yarısı itibariyle yapılan güncelleme ile benzin fiyatlarına 1.46 TL'lik bir zam bekleniyor.

ZAM OLACAĞI GÜNDEMDE

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de araç sahiplerini etkileyecek olan kararın bu geceden itibariyle geçerli olması bekleniyor. Son günlerde Brend petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle Kırıkkale’de araç sahiplerini üzen bir haber geldi. Bu gece yarısı itibariyle yapılan güncelleme ile benzin fiyatlarına 1.46 TL'lik bir zam olacağı gündemde.

benzine-zam-yolda-arac-sahipleri-dikkat.jpg

MOTORİNE GEÇEN HAFTA ZAM GELMİŞTİ

Geçen hafta motorine 1.15 TL'lik bir zam yapılmasının ardından, bu gece benzin fiyatlarına yönelik yeni bir zammın gelmesi bekleniyor. Motorin ve benzin fiyatlarındaki bu artışlar, özellikle taşıma sektörü ve günlük hayatta araç kullananları yakından ilgilendiriyor.

benzine-zam-yolda-arac-sahipleri-dikkat2.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları şu şekilde hesaplanıyor: Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payları eklenir, KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunur. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibiyle belirlenir. Bu yöntemle gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi