Ramazan ayında iftar menüleri dudak uçuklatıyor!

Ramazan ayında iftar menüleri dudak uçuklatıyor!
 Yazı İşleri Müdürü
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de artan maliyetler, menü fiyatlarına da yansıyor. Restoranlarda geçtiğimiz yıl ile bu yıl iftarlık menüler arasında adeta uçurum var.

EN AZ İKİ KAT ARTIŞ VAR

Ramazan ayının başlamasına az bir süre kaldı. 11 Mart'ta ilk iftar sofrası kurulacak. Bu sene orucunu restoranlarda açmak isteyenler ise fiyatlardan memnun değil. Geçtiğimiz yıl kişi başı 300 ila 400 lira arasında olan iftar menüleri bu yıl 500 liradan başlayıp 2-3 bin liraya kadar çıkıyor. Ramazana sayılı gün kala restoran ve lokantalar iftar menülerini belirliyor. İftariyelik, çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerde geçen seneye oranla en az iki kat artış var. Gıda ürünlerinde, özellikle de kırmızı et fiyatlarındaki artış menülerin zamlanmasının temel nedeni olarak aktarılırken müşteriler ise denetimlerin artmasını istiyor.

ramazan-ayinda-iftar-menuleri-dudak-ucuklatiyor2.jpg

TEMEL NEDEN MALİYETLERİN ARTMASI

Müşteriler, artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu dile getirirken birçoğu artık evde oruç açmanın daha uyguna geleceğini söylüyor. Gıda ürünlerinde, özellikle de kırmızı et fiyatlarındaki artış menülerin zamlanmasının temel nedeni olarak aktarılırken müşteriler ise denetimlerin artmasını istiyor. Diğer bir taraftan ise personel ve diğer giderler başta olmak üzere maliyetlerin artması da bu fiyatları etkiliyor.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi