Kırıkkale Üniversitesi, zulmün karşısında!

Kırıkkale Üniversitesi, zulmün karşısında!
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Üniversitesi İsrail zulmünün karşısında durmak ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak amacıyla ''Özgürlük Tufanı Kampüste" Programı düzenlendi.

FİLİSTİN İÇİN DESTEK MESAJI

Düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan ile Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, dekanlarımız, müdürler akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencimiz katıldı. İsrail, 7 Ekim 2023'ten itibaren 213 gündür süren Gazze halkına katliam ve soykırım yapmaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 14.873'ü çocuk, 9801'i Kadın 9948'i erkek toplamda 34.622 kişi şehit olurken 77.867 kişi ise yaralandı.

kirikkale-universitesi-zulmun-karsisinda2.jpg

ÖZGÜRLÜK TUFANI YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Cami ve kilise demeden kutsal mabetleri de vurmaya devam eden siyonist rejime karşı Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan önderliğinde Özgürlük Tufanı yürüyüşü yapıldı. Siyonist rejimin katliam ve soykırım girişimine başından beri en sert tepkileri veren ve ülkemizde öncü olan Üniversitemiz sözde demokrasinin en geliştiği yer olarak lanse edilen ABD, Fransa, Almanya vb. Avrupa ülkelerine insan hakları ve demokrasi dersi vermeye devam etti.

kirikkale-universitesi-zulmun-karsisinda4.jpg

Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz, soykırım ve vahşete dur diyerek demokratik hakkını kullanan kendi akademisyen ve öğrencilerine karşı siyonistleri koruma pahasına şiddet ve ağır müdahalelerden geri kalmayan, insan haklarını ve vicdani değerleri ayaklar altına alan ülke yönetimlerine de tepkilerini gösterdi. Birleşik Devletleri ve Batı ülkelerine karşı Üniversitemiz demokrasi dersi verdi.

ANLAŞILIR BİR TERCİH OLARAK GÖRÜYOR

Programın açılış konuşmasını Kültür Ahlak ve Medeniyet Topluluk Başkanı Hasan Bilal Sivri yaptı. Hasan Bilal Sivri “ Filistin için toplandığımız bu derin anlam ifade eden programımıza hoş geldiniz. Beylik sözlerin tükendiği günlerdeyiz. Dünyanın dört bir yanından feryatlar yükseliyor. Siyah, beyaz, zengin, fakir ayırmaksızın bir bütün olarak insanlığı temelinden sarsan bir gerçekliğe şahitlik ediyoruz. Gazze, tarihin tanık olmadığı bir hırs ile tırpanlanıyor. Savaş kelimesinin kapsamının, artık belirgin bir tanımı yok. Zira masum insanları, kadınları ve çocukları bu tanımın hedefi haline getirmekten sakınmayan bir dünyada yaşıyoruz. Ahlaki hiçbir zemin, cereyan eden vahşete engel olamıyor. Yaşananlar insanlık vicdanında derin yaralar açarken, insanlık Gazze’de yaşanan zulme taraf olmaktansa kendisini ateşe vermeyi daha anlaşılır bir tercih olarak görüyor.”

MÜSLÜMAN TÜRK HER ZAMAN YANINIZDA

Aslan, “Çok değerli katılımcılar hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün gençlerimizin hazırladığı bu programda içinde birçok milletten insanın bulunduğu topluluk ile İsrail'in kurulduğu 1948 yılından itibaren süregelen zulmün ve baskının karşısında olduğumuzu bildirmek için bir aradayız. Bugün ki Toplantımız sadece ateşin kor olarak yandığı Gazze'de yaşananlarla ilgili değil dünyanın her yerindeki mazlumların yanında olduğumuzu bildiren bir çağrıdır. Mazlumların yanında olmak tarihimizin bize öğretmiş olduğu bir davranıştır. Türk devletleri kurulduğu günden bugüne kadar Müslüman Türk hep mazlumun yanında olmuştur” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.