Kırıkkale'de kaç seçmen oy kullanacak?

Kırıkkale'de kaç seçmen oy kullanacak?
 Yazı İşleri Müdürü
Türkiye’nin ve Kırıkkale’nin merakla beklediği yerel seçimler, yarın gerçekleştirilecek. Seçim süreci boyunca projeleriyle vatandaşın destek isteyen adaylar, sandık başında vatandaşın vereceği kararla yeni bir sürece adım atmış olacak.

142 BİN 75 SEÇMEN OY KULLANACAK

Pazar günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de seçim heyecanı yaşanacak. Vatandaşlar sandık başında belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık için oy kullanacak. 285 bin 744 nüfusa sahip olan Kırıkkale’de merkez ve bağlı kasaba ve köylerinde toplamda 142 bin 75 seçmen 427 sandıkta oy kullanacak. Kırıkkale merkezinde ise 136 bin seçmen 406 sandıkta oy kullanacak. 36 siyasi partinin logosunun yer alacağı oy pusulasında vatandaşlar, hangi partiyi desteklemek istiyorsa mührünü ona basacak.

sandikta-son-soz-milletin2.jpg

36 SİYASİ PARTİ LİSTEDE YER ALIYOR

Vatandaşlar, gideceği sandık başında belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği ve muhtarlıklar için oy kullanacak. Kırıkkale merkez, ilçe, kasaba ve köylerinde bulunan vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim süreci kapsamında sahada olan ve kendine yakın hissettiği siyasilere yönelik sandıkta oy kullanarak destek sağlayacak. Oy pusulasında seçime girme hakkı kazanan ise 36 siyasi parti yer alacak.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.