MKE ve Özbekistan’dan iş birliği

MKE ve Özbekistan’dan iş birliği
 İnternet Editörü
Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE AŞ) ve Özbekistan Savunma Sanayi Ajansı arasında mevcut işbirliklerinin değerlendirilmesi ve ileriye dönük projelerin ele alınması amacıyla kritik görüşmeler gerçekleştirildi.

STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP.

Bu görüşmelerde, özellikle NATO kalibre mühimmat üretim kabiliyetinin Özbekistan’a transferi konusuna odaklanıldığı aktarılmakta. Buna ek olarak toplantılar kapsamında iki ülkenin savunma sanayii alanındaki mevcut iş birliğinin analiz edildiği ve bu iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılacak adımların detaylı bir şekilde tartışıldığı da ifade edildi. Bu bağlamda NATO standartlarında mühimmat üretim kabiliyetinin Özbekistan’a aktarılması, her iki taraf için de stratejik bir öneme sahip.

bakan2.jpg

KARŞILIKLI GÜÇLENME SAĞLAYACAK

MKE tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Özbekistan ile savunma sanayi alanında uzun süredir devam eden işbirliğimiz, bu yeni adımlarla daha da pekişecektir. MKE olarak, sahip olduğumuz ileri teknoloji ve bilgi birikimini, dost ve kardeş ülke Özbekistan ile paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu işbirliği, savunma kapasitelerimizin karşılıklı olarak güçlenmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu görüşmeler, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin derinleştirilmesi ve savunma sanayinde önemli projelerin hayata geçirilmesi adına önemli bir adım teşkil etmektedir.”

30 MİLYON DOLARLIK HAFİF SİLAH SATIŞI

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Amerikan Pazarı’na hafif silah satışına yönelik 30 milyon dolarlık yeni bir sözleşme imzaladı. Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), dünyanın önde gelen savunma sanayi fuarlarından olan Eurosatory’de Amerikan Pazarı’na yönelik 30 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı. Yarı otomatik hafif silah satışını içeren anlaşma, MKE’nin uluslararası pazarda büyüme hedeflerine katkı sağlayacak

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.