Polislerden bayram öncesi önemli uyarı!

Polislerden bayram öncesi önemli uyarı!
 İnternet Editörü
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda yaşanabilecek muhtemel hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı bir uyarı mesajı yayımladı.

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Kırıkkale’de bulunan vatandaşları da yakından ilgilendiren uyarı hakkında vatandaşların mağduriyet yaşamaması istenildi. Asayiş Daire Başkanlığınca yayımlanan mesajda kurbanlık alımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar belirtilerek, “Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle illerimizde kurulan kurban alım satım yerlerinde geçmiş yıllarda alıcı ve satıcıların mağdur duruma düşmesine sebep olan olayların işleniş yöntemleri göz önüne alınarak, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı daha huzurlu bir ortamda geçirmesi için kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur.

polislerden-bayram-oncesi-onemli-uyari2.jpg

Bu kapsamda kurban alım satım işlemi yaparken kurbanlık alışverişinizi mümkün olduğunca belediyeler tarafından belirlenmiş hayvan pazarlarında satış için izin almış ve yer verilmiş olan kişilerle yapın. İnternet üzerinden bedelinin çok altında kurbanlık satışı yapan sitelerden alışveriş yapmayın. Gerçek satıcı gibi davranan dolandırıcılara karşı dikkatli olun.”

ALDIĞINIZ ANDA ARAYARAK KONTROL EDİN

Satışı yapılan hayvanı görmediğiniz halde parayı sizden alarak kurbanlık hayvanı ikametinize getireceğini söyleyen kişilere inanmayın. Satıcının size verdiği telefon numarasının doğru olup olmadığını, numarayı aldığınız anda arayarak kontrol edin. Kurban satış yerlerinde para akışının yoğun olmasından dolayı yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı bulunun. Alışveriş esnasında büyükbaş hayvan alırken, bu hayvana ait pasaporta, küçükbaş hayvanın kulak küpesine dikkat edin. Kurban kesildikten sonra hayvanın sağlıksız çıkması halinde ilgili belediye başkanlığına giderek tutanak tutturun. Ya da sağlıksız hayvanın fotoğraf ve videosunu çekerek durumu kayıt altına aldıktan sonra Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunabilirsiniz. Her türlü şüpheli durumu zaman kaybetmeden 112 Acil Durum hattını arayarak polise bildirin” denildi.

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.