10 il Düzensiz Göçle mücadele için toplandı

10 il Düzensiz Göçle mücadele için toplandı
 Muhabir
Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla 7. Bölge kapsamında Kırıkkale’de bulunan Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir Karabük, Kırşehir, Zonguldak illerinin Valileri, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma...

Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla 7. Bölge kapsamında Kırıkkale’de bulunan Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir Karabük, Kırşehir, Zonguldak illerinin Valileri, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları, İl Göç İdaresi Müdürlerinin katılımı ile Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nın yedincisi yapıldı.

Kırıkkale Valiliğinin ev sahipliğinde Mersan Congresscenter’da yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mehmet Makas,  “Silaha adını veren Türkmen şehri, Kırıkkale'mizde sizleri ağırlamaktan büyük keyif duyuyoruz.” diyerek sözlerine başladı. İlimizde misafir ettiğimiz göçmenlere yönelik kolluk kuvvetlerimiz ve İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalara değinerek sözlerine devam eden Sayın Valimiz “ Bu görevi ifa ederken kolluk kuvvetlerimiz ve İl Göç İdaremize hep şunu tembih ediyoruz. Kimse vatanını isteyerek terk etmiyor. Zorlu şartları ve ölümü göze alarak bir yolculuğa çıkıyorlar. Kendi yaşadıkları yerde yaşam hakkı ellerinden alınmış nice insanımız var. Bütün mücadelemizi, sahadaki bütün çalışmamızı da bu tembihte bulunarak yapmaları yönünde yönlendirme yapıyoruz.” dedi.

“Aziz milletimiz dünyaya nizam vermek için yaratılmış bir millet. Gerek ümmet coğrafyasında, gerek soydaş coğrafyada hatta ve hatta gayrimüslim coğrafyada bile adaleti ve hoşgörüyü getirsinler diye mazlum olanların beklediği özlediği bir millet. Bunun en somut örneği de bugün Gazze'de şehit edilen onlarca dindaşımız varken sesini çıkartabilen tek ülkeyiz. İnşallah bu şiarla yol yürüyeceğiz.” dedi.

Programda konuşma yapan Koordinatör Ankara Valisi Vasip Şahin “ Değerli arkadaşlar. Bölge toplantımızın yedincisini yapıyoruz. Toplantımızın ana fikri, ana teması düzensiz göçle ile mücadelenin iller arasındaki koordinasyonunu sağlamak.” dedi.

On ilimizde yaşayan göçmenler hakkında genel bilgiler vererek konuşmasına devam eden Vali Vasip Şahin “ Bunlar kendiliklerinden çok isteyerek çok arzulayarak gelmiş insanlar değil. Kimisi savaş nedeniyle can güvenliğini sağlamak, kimisi geçim nedeniyle, kimisi ekonomik sebeple bulundukları ülkelerini, yörelerini, memleketlerini terk etmek zorunda kalan insanlar. Dolayısıyla bunlara en azından insani noktada elimizden geleni yapmak durumundayız. Ve bu ülkenin tarihinde ve geleneklerinde, kültüründe garibe mağdura, mazluma, yolda kalmışa yardım etmek gibi ulvi bir haslet var. Bu nedenle bu coğrafya ismi üzerinde Anadolu, ana kucağı olmuş. Bugün böyle, yarın da böyle olmaya devam edecek. “ dedi.

Yüzyılın afeti 6 Şubat tarihinde ülkemizde yaşanan depreme değinerek sözlerine devam eden Vali Şahin, “Yasal sınırlar içerisinde ve kurallar dahilinde gelen göçmenlere kapımızı açtık. Onlara her türlü yardımı, desteği, kendi kuralları içerisinde veriyoruz ama yasa dışı düzensiz bir şekilde ve bizim kendi plan ve programlarımızı ihlal edecek altüst edecek şekilde gelişlere karşı tedbir aldık.” dedi. Ankara İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Havuz ve Sınır Dışı İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Küçükikiz’in bilgilendirme sunumlarının ardından Ankara Valisi Vasip Şahin’in moderatörlüğünde toplantının genel değerlendirilmesinin yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.