21 YIL ÖNCE YAZDIĞI MEKTUP REKTÖR ASLAN’A ULAŞTI

21 YIL ÖNCE YAZDIĞI MEKTUP REKTÖR ASLAN’A ULAŞTI
PTT'nin 2002 yılında yaptığı Cumhuriyetin 100. Yılı'na Mektup kampanyası kapsamında 21 yıl önce Kırıkkale Üniversitesi rektörüne hitaben yazılan mektup Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a ulaştırıldı.HABER:...

PTT'nin 2002 yılında yaptığı Cumhuriyetin 100. Yılı'na Mektup kampanyası kapsamında 21 yıl önce Kırıkkale Üniversitesi rektörüne hitaben yazılan mektup Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a ulaştırıldı.

MEKTUBU KAMUOYU İLE PAYLAŞTI

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kırıkkale Üniversitesi Rektörü'ne gönderilmek üzere 2002 yılında Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisi 3. Sınıf öğrencisi Ömer Faruk Koç tarafından kaleme alınan mektupta PTT tarafından Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’a ulaştırıldı. Rektör Aslan, 21 yıl önce Cumhuriyetimizin 100. Yılında dönemin rektörüne hitaben yazılan mektubu kamuoyu ile paylaştı. Kırıkkale Üniversitesi mezunu Ömer Faruk Koç tarafından kaleme alınan mektupta “Sayın Kırıkkale Üniversitesi Rektörüne, Bu mektup 21 yıl sonraki rektörüne, rektörü olduğu üniversiteyi bir katre olsun geçmişi iler anlatmak için yazıldı. Önce kendimi tanıtmam daha doğru olur sanırım. Endüstri Mühendisi 3. Sınıf öğrencisiyim. 2004 yılında mezun olabileceğim inşallah. İkinci dönem mezunu olmak kolay değildir. Biliyorum ki bu mektubu okuduğunuz yıl 21. Dönem Endüstri mühendislerini mezun edeceksiniz. Onlar bizden oldukça şanslılar doğrusu, daha yeşil bir kampüsleri, daha fazla hocaları, daha iyi laboratuvarları özellikle de daha geniş ve daha güzel sınıfları var. Yıl 2002 ve hala kampüsteki Eğitim-Öğretim ve sosyal tesis binaları inşaat halinde ben mezun oluncaya dek bitirilebileceğine inancımdan oldukça zayıf”.

ULAŞILABİLR BİR REKTÖR OLUN

Mektubun devamında “10 yıllık geçmişi olan bir üniversitenin öğrencisiyim şu an siz ise 31 yıllık kökleşmiş yerine oturmuş bir üniversitenin rektörü. Umarım Kırıkkale’nin Ankara’ya olan yakınlığını bizden daha fazla kullanıyorsunuzdur. Ne kadar da alt yapı eksikliği olsa da bilimsel makale yayınlamada Türkiye genelinde bir sıralara girebilmiş bir üniversitenin 31’inci yılında bile 20’de değil ilk 5’te yer alması en büyük temennim.Mevcut öğrencilerinin birçoğunun bir başka üniversiteye yatay geçiş yapmak için bir basamak olarak kullanmak istedikleri bir üniversiteydi. Kırıkkale umarım bu satırlar okunurken böyle değildir. Ancak genel bir kanı var, üniversitenin isminin üniversitenin imajını olumsuz etkilediği yönünde. Buna göre ismi Kızılırmak veya Orta Anadolu olsa idi daha iyi bir imajı olurdu.21 yıl sonraki sayın rektörüm, öğrencilerinize değer verin, onlarla beraber olabileceğiniz ortamlar hazırlayın. Hatta her yeni öğretim yılı başında bir ya da iki haftanızı yurtlarda onlarla beraber kalıp, konuşarak geçirin. Ulaşılamaz değil her an ulaşılabilir bir rektör olun”  dedi.

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.