AK PARTİ’NİN ADAY MÜRACAAT TAKVİMİ NETLEŞTİ

AK PARTİ’NİN ADAY MÜRACAAT TAKVİMİ NETLEŞTİ
 Muhabir
2024 yılı Mart ayında yapılması beklenen yerel yönetimler seçimleri için partilerin hazırlıkları devam ediyor. Bazı partiler aday belirleme sürecini sürdürürken, merakla beklenen Ak Parti’de adaylık müracaat takvimi belli...

2024 yılı Mart ayında yapılması beklenen yerel yönetimler seçimleri için partilerin hazırlıkları devam ediyor. Bazı partiler aday belirleme sürecini sürdürürken, merakla beklenen Ak Parti’de adaylık müracaat takvimi belli oldu.

BAŞVURULAR 9-17 KASIM’DA

Yerel yönetimler seçimleri için geri sayım sürerken, AK Parti'de adaylık başvuru takvimi belli oldu. Buna göre Ak Parti’de aday adayı başvuruları 9-17 Kasım tarihleri arasında alınacak. Dijital ortamda alınmaya başlanan aday adaylık sürecinde 19 Kasım'da temayül yoklaması yapılacağı bildirildi. Ak Parti bu dönemde başvuru aidatlarının AFAD’a bağışlanmasına karar verdi. Parti aday adayı başvuru aidatı olarak Büyükşehir belediye başkanlığı 50 bin TL, İl belediye başkan adaylığı 30 bin TL, İlçe belediye başkan adaylığı 20 bin TL,Belde belediye başkan adaylığı için 10 bin TL, Belediye meclis üyeliği için 5 bin TL ve İl genel meclis üyeliği için 5 bin TL olarak belirlendi. Kadın adaylar belirlenen miktarın yarısını, engelli adaylar dörtte birini ödeyecek, bağışlar AFAD’a yapılacak.

Bu haber toplam 15 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.