Binicilik akademik çalıştayı düzenlendi

Binicilik akademik çalıştayı düzenlendi
Atçılık ve antrenörlüğü programı olan Kırıkkale Üniversitesi meslek yüksekokulları Türkiye Binicilik Federasyonu’nun girişimiyle 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 1. Akademik Çalıştay Buluşması’nda bir araya...

Atçılık ve antrenörlüğü programı olan Kırıkkale Üniversitesi meslek yüksekokulları Türkiye Binicilik Federasyonu’nun girişimiyle 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 1. Akademik Çalıştay Buluşması’nda bir araya geldi.

Ülkemizdeki Atçılık Meslek Yüksekokulları, Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Binicilik Federasyonu’nun katılımlarıyla gerçekleşen; Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğini üstlendiği 1. Akademik Çalıştay Buluşması’na Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdener Balıkçı’nın açılış konuşmasıyla başlayan 1. Akademik Çalıştay Buluşması, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Engin Tuncer’in   konuşmaları ile devam etti.

Çalıştayın, atçılık ve binicilik eğitimindeki mevcut durumun değerlendirilmesi, sorunların masaya yatırılması ve çözümler üretilmesi açısından önemli olduğunu belirten Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nuh Zafer Cantürk, 1. Akademik Çalıştay Buluşması’nın, düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalıştayda biniciliğin akademik yönleriyle ele alınmasından büyük mutluluk duyduğunu  belirten Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, ülkemizde binicilik sporunun akademik düzeyde bir çalıştayla ele alınmasının kendisi ve kurumu için çok değerli olduğunu belirterek, akademisyenlerin görüşleriyle biniciliği daha çok geliştirmeyi, başarıları artırmayı hedeflediklerini belirtti.  Tuncer, “Bilimi arkanıza almadan yapılacak çalışmalar boş çalışmalar oluyor. Akademik çalışmalara değer verilmezse maalesef hep yarım kalıyor. Bu sebeple bu çalıştayda anlatılacak konular çok önemli. Birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. 13 üniversiteden yaklaşık 30 bilim insanı iki gün boyunca; atçılık ve antrenörlük eğitimi veren üniversitelerin, Gençlik ve Spor Bakanlığı yönetmelik ve mevzuatlarına dâhil edilmesi hususunu değerlendirerek, üniversitelerde ortak binicilik eğitim müfredatının Binicilik Federasyonu ile akredite edilmesini görüştü. Ülkemiz genelindeki atçılık programlarındaki binicilik uygulama koşullarının ve imkânlarının tespiti, ulusal ve uluslararası standartlara getirilmesi konusunda yapılması gerekenlerin değerlendirildiği çalıştayda, üniversitelerin atçılık programı öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının, akademik ve mesleki gelişimlerini sağlamak amacı ile öneriler sunuldu.

Oturumlar sonunda alınan kararlar raporlandı. Alınan kararlar eşliğinde genel değerlendirme yapılarak önümüzdeki süreçte Akademik Çalıştay Buluşması’nın devamının getirilmesi hususunda ortak kanaate varıldı.

Program, katılımcılara plaket verilmesi ile devam etti. Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdener Balıkçı, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci’ye 1. Akademik Çalıştay Buluşması’na katılımı ve katkıları dolayısıyla teşekkür ederek plaket verdi.

Çalıştay, katılımcıların teşekkür konuşmaları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.