Çiftçilere ÇKS bilgilendirilmesi yapıldı

Çiftçilere ÇKS bilgilendirilmesi yapıldı
 Muhabir
Geçtiğimiz günlerde Çiftçi Kayıt Sisteminde değişiklikler yapılmış, değişiklik resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kırıkkale İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü uzmanları Yahşihan ve Delice ilçelerinde çiftçilerle...

Geçtiğimiz günlerde Çiftçi Kayıt Sisteminde değişiklikler yapılmış, değişiklik resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kırıkkale İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü uzmanları Yahşihan ve Delice ilçelerinde çiftçilerle bir araya gelerek ÇKS’de yılan değişiklikler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

KAYIT ALTINA ALINABİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yapılan değişiklikle birlikte tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar 'taahhütname' belgesi ile kayıt altına alınabilecek. ÇKS’de yapılan değişikliklerin çiftçilere anlatılması için Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizesinde uzmanları tarafından ilçelerde toplantılar düzenlenerek çiftçiler bilgilendiriliyor. İl Müdürlüğü uzmanları tarafından Delice ve Yahşihan ilçesinde köy ve mahalle muhtarları ve çiftçilerin katılımıyla toplantılar yapıldı. Yapılan toplantılarda çiftçilere yeni Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’de yapılan tapu ve mülkiyete yönelik kayıt yerine üretimin yapıldığı tüm alanların kayıt altına alınmasını sağlayan Yönetmelik değişikliğinin anlatıldığı bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.