Cuma gününe kadar başvurmaları gerekiyor

Cuma gününe kadar başvurmaları gerekiyor
Destek ödemeleri konusunda bilgilendirmelerde bulunan Kırıkkale Damızlık Köyün Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy, 2023 yılı anaç koyun keçi yetiştiricileri desteklemelerinde yetiştiricilerin birliğe en...

Destek ödemeleri konusunda bilgilendirmelerde bulunan Kırıkkale Damızlık Köyün Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy, 2023 yılı anaç koyun keçi yetiştiricileri desteklemelerinde yetiştiricilerin birliğe en geç 01.12.2023 cuma günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

CAN SUYU NİTELİĞİ TAŞIMAKTADIR

Bu yıl birlik üyesi yaklaşık 800 üyenin desteklemelerden faydalanmalarını beklendiklerini belirten Kırıkkale Damızlık Köyün Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy “2023 yılı için anaç koyun keçi desteklemeleri anaç başına 100.00TL, sürü büyütme desteklemeleri ise anaç 100 TL + 200.00 TL sürü büyütme alarak o hayvana 300.00 TL ve çoban istihdam desteğine 100 baş anacı olan, sürü yönetim elemanı belgesi olan yıl içinde en az 5 ay SGK pirimi yatıran şartları tutan yetiştiricilerimiz ise yılda bir defa30.000.00TLdestekleme alacaklardır. Kırıkkale’mizin tüm ilçe ve köylerinde olan yetiştiricilerimizin zor şartlarda işlerini yaptıklarının bilincinde ve yaşadıkları zorlukların farkında olarak devletimizin sağladığı bu desteklemelerden hak eden her üyemizin faydalanması ve mağdur olmaması için tarım il ve içe tarım müdürlüklerimiz ile birlikte koyun keçi yetiştiricileri birliğimiz birlikte çalışmaktayız. Birliğimiz olaraktandestekleme müracaatınaKırıkkale ye gelemeyen üyelerimizin mağdur olmamaları için üyelerimiz bilgilendirilerek bulundukları ilçelere gidilerek birliğimiz tarafından hem müracaatları alınmıştır. Hem de bilgilendirmeler yapılmıştır. Birlik Başkanı Ulusoy “Geçen yıl 2022 de 86 bin 319 baş hayvana destekleme  verilmiştir ve 728 kişi üye desteklemelerden faydalandırılmıştır. Son yıllarda ekonomik kırız hayvanların para etmemsi, yem ve çoban maliyetlerinde aşırı artışlar sebebi ile zor ve zarar eder duruma düşen yetiştiricilerimize bu desteklemeler ile yetiştiricilerimize can suyu niteliği taşımaktadır. yetiştiricilerimizin talebi bu desteklemelerin artarak yılın 1. veya 2. ayında da hesaplarına yatmasıdır. buhusun ve başkaca sorun ve çözümleri ile ilgili yerler ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu desteklemeden dolayı bakanlığımıza ve hükümetimize teşekkür ederiz” şeklinde ifade etti.

Bu haber toplam 13 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.