DİNEK DAĞINA KUŞBURNU BAHÇESİ KURULACAK

DİNEK DAĞINA KUŞBURNU BAHÇESİ KURULACAK
 Yazı İşleri Müdürü
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bir süre önce doğal dinek dağı balı üretmek için geliştirilen Arıcılık projesinin ardından şimdi de Kuşburnu bahçesi projesi geliştiriliyor. 1744 metre yükseklikteki Dinek Dağı...

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bir süre önce doğal dinek dağı balı üretmek için geliştirilen Arıcılık projesinin ardından şimdi de Kuşburnu bahçesi projesi geliştiriliyor. 1744 metre yükseklikteki Dinek Dağı son yıllarda geliştirilen projelerle ekonomiye can veriyor.

İLK HASAT BU SEZON

Dinek Dağı bölgesinde kolaylıkla yetişen, günümüzde de birçok noktasında doğal olarak bulunan Kuşburnu bahçeleri kurmak için düğmeye basıldı. İl Özel İdaresi kanalıyla Atlı Safari ve Doğa Parkı yapılan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından KOP desteğiyle geçtiğimiz yıl Kırıkkale'nin verimli topraklarında yetişmiş mis kokulu ve şifalı çiçeklerinin mucizesi doğal Dinek Dağı balını üretmek için proje başlatılmıştı. Dinek dağı balında ilk hasat bu sezon yapılırken, şimdi de yeni bir proje başlatılıyor. Dinek dağ bölgesinde kurulacak bahçelerde ülkemizde sıklıkla çay ve marmelat olarak tüketilen kuşburnu yetiştirilecek.

KİLO VERMEYE YARDIMCI

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Balışeyh İlçesi Dinek dağı bölgesindeki köylerde yapılması planlanan ‘’Kuşburnu Bahçesi 1.Etap Projesi’’ toplantısına katıldı. Asya Tarım yetkilisi İbrahim Sancı ve firma mühendisi Berat Gülcan’ın sunum yaptığı toplantıya, Şube Müdürü, Balışeyh İlçe Tarım ve Orman Müdürü, bölgedeki köy muhtarları ve gönüllü çiftçiler katıldılar. Kuşburnu zengin antioksidan içeriği sayesinde eklem ağrılarına, kolesterole, kalp ve cilt sağlığına iyi gelebiliyor. İçeriğinde yağ yakma özelliğine sahip tilirozid antioksidanını bulunması ise kilo vermeye yardımcı olabiliyor.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.