EMEKLİ ÇİFTÇİYE İKRAMİYE VERİLMEDİ

EMEKLİ ÇİFTÇİYE İKRAMİYE VERİLMEDİ
 Muhabir
Bir defaya mahsus olmak üzere Emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyeler ile ilgili eleştirilerde bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “İkramiye çalışmayan emekliye verildi. Çalışan...

Bir defaya mahsus olmak üzere Emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyeler ile ilgili eleştirilerde bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “İkramiye çalışmayan emekliye verildi. Çalışan emekliye ve ziraat odasına kayıtlı çiftçi emeklilere verilmedi. Bu sosyal devlet ilkesine aykırı bir uygulama” diye konuştu.

EMEKLİYE REFAHTAN PAY VERİLMELİDİR

Emekliye bir defaya mahsus verilen 5 bin TL ikramiyenin sadece çalışmayan emekliye verilmesinin yeterli olmadığını savunan TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin “Çalışan emekliye ve ziraat odasına kayıtlı çiftçi emeklilere verilmedi. Bu uygulama sosyal devlet ilkesine aykırı bir uygulama. Bu yanlıştan bir an evveli dönülmeli. İkramiye alamayan ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan tüm emeklilere yansıtılmalı aksi ise emekliler arasında sosyal bunalıma dönüşür. Çalışan emekli mevcut maaşıyla geçinecek olsa zaten çalışmaz. Yıllarca çalışmış emek vermiş yaşlanmış ve emekli olmuş geçinemediği nedeniyle çalışmaya devam etmiş. Bu emeklilere aslında iki emekli ikramiye verilmesi gereğine inanmaktayız. 2023 yılı bitmek üzere iken 17 milyon emekli adeta yerlerde sürünen bir sınıf niteliğine bürünmüş durumda. Emekliler olarak bu yerlerde emekleyen durumdan kurtulmak için mevcut yönetimden beklentilerimiz yerel seçimler öncesinde somut adımların atılmasını büyük bir umutla beklemekteyiz. Bu beklentilerimiz, başta en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine hemen getirilmesinin yanında açlık sınırı olan 14 bin 500 TL ve yoksulluk sınırı hayalde olsa bu ülkenin sosyal ve ekonomik alt yapısını yapan emeklilere hayal gördüğümüzde olsa yansıtılması büyük önem arz etmektedir. Emeklilerin intibak sorunu çözülmelidir. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesinde olmalıdır.Emekliye refahtan pay verilmelidir.Aylık bağlama oranları yeniden %70 olmalıdır.Ek ödeme oranları yüzde 10 a çıkarılmalı sağlıkta katkı payı kaldırılmalı. Bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesinde olmalı.Emekliye aile yardımı yapılmalı ayrıca yakacak ve gıda yardımı yanında kira desteği yapılmalıdır.Bahse konu bu sorunlarımızın çözülmesi halinde emekliler azda olsa rahata kavuşacaklardır. Ülkeyi idare edenlere önemle bu konuları duyurmayı bir görev bilmekteyiz” şeklinde ifade etti.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.