HER OKULA BİR KÜTÜPHANE

HER OKULA BİR KÜTÜPHANE
Kırıkkale’de başlatılan çalışmayla kütüphanesiz okul kalmadıOkul çağındaki çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyan sorgulayan bir nesil oluşturmak amacıyla Kırıkkale’deki okullarda başlatılan kütüphane...

Kırıkkale’de başlatılan çalışmayla kütüphanesiz okul kalmadı

Okul çağındaki çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyan sorgulayan bir nesil oluşturmak amacıyla Kırıkkale’deki okullarda başlatılan kütüphane oluşturma çalışmaları tamamlandı. Açılışa katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu kütüphanelerin daha zengin hale gelmesi için Valilik himayelerinde kitap bağış kampanyası başlatacaklarını, valiliğinde kitap bağışında bulunacağını vurguladı.

TOPLU AÇILIŞ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi Kırıkkale’de başarıyla gerçekleştirildi. Bir süre önce başlatılan çalışmalar kapsamında Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal ve mobilya bölümü öğrencilerinin desteğiyle yapılan masa ve kitaplıklar okullara yerleştirilerek kütüphaneler oluşturuldu. 45 okulda başlatılan kütüphane oluşturma çalışmaları tamamlanarak öğrencilerin hizmetine açıldı. Kütüphanelerin tamamlanması dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

236 OKULA KÜTÜPHANE

21 ilkokulda, 16 ortaokul ve 8 lise olmak üzere toplamda 45 okuldaki tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte il genelinde bulunan 236 okulun tamamı kütüphaneye kavuşturulmuş oldu. Proje kapsamında Kırıkkale’de yürütülen çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilimizde kütüphanesiz 45 okulumuz vardı. Bugün itibariyle kütüphanelerimiz tamamlandı. Toplamda 236 okulumuzun tamamında kütüphanelerimiz mevcut. Bu çalışmalarla birlikte Kırıkkalemizde kütüphanesiz okulumuz kalmadı. Şuanda kütüphanelerimizi kitaplarla zenginleştirmeye çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımıza böyle daha müreffeh, daha canlı, yaşanılabilir bir ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Güncel eserleri daha çok okuyan, daha çok anlayan nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

MALZEMELER GAZİ MESLEKTEN

Açılış törenine katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’da yaptığı konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde iki bakanlığımız Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi ilimizde de başarıyla gerçekleştirildi. İlimizde tüm okullarımızda kütüphanelerimiz tamamlanmış durumda. Bizim için sevindirici bir tarafı da projede ihtiyaç duyulan malzemelerin kendi imkanlarımızla yapmış olmamız oldu. Burada özellikle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine teşekkür ediyorum. 283 tane kitaplık, 222 tane okul masası, 444 tane de sandalye üreterek projeye büyük destek verdiler. Yani kendi ilimiz kendi imkanlarıyla kütüphanelerini tamamladı.

VALİLİK KİTAP KAMPANYASI BAŞLATACAK

Kendisini yenileyen tek varlığın insan olduğuna vurgu yapan Vali Tekbıyıkoğlu “Bunun bir kaçtane yolu var, birisi ya kendisini tecrübe edecek, yada başkalarının tecrübesinden istifade edecek. Bunun en kolay yolu okumak. Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılması daha verimli oluyor. Sonradan alışkanlık kazanılması biraz daha zor oluyor. Bu yüzden öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Çok güzel bir kütüphane. Kitap sayısını az buldum. Bu konuda valiliğimiz himayesinde bir kampanya başlatacağız. Bütün okullarımızdaki kitap sayısını artıracağız. Ayrıca tüm kütüphanelerimize valilik olarak kitap desteğinde bulunacağız. Kütüphanelerimiz okullarımıza, öğrencilerimize ve ilimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.