Kadın kursiyerlere AİDS bilgilendirmesi yapıldı

Kadın kursiyerlere AİDS bilgilendirmesi yapıldı
AIDS ile mücadele ve farkındalığın artırılması amacıyla her yıl aynı tarihte Dünya AIDS Günü ile farkındalık yaratılmaya devam ediliyor.HABER: TAHİR ERDEMÜlkemizde de 1 Aralık Dünya AIDS Günü, HIV/AIDS konusuna dikkat...

AIDS ile mücadele ve farkındalığın artırılması amacıyla her yıl aynı tarihte Dünya AIDS Günü ile farkındalık yaratılmaya devam ediliyor.

Ülkemizde de 1 Aralık Dünya AIDS Günü, HIV/AIDS konusuna dikkat çekmeye, kamuoyunun bilgilendirilmesine ve duyarlılığın artırılmasına yönelik çeşitli etkinlikler için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Cansu Yılmaz ve Hemşire Türkkan Akci tarafından 01 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle kursiyerlere eğitim verilerek AİDS hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme yapıldı. Kadınlara personeller tarafından broşür dağıtımı yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından HIV/AIDS farkındalığını artırmak için 1988 yılında 1 Aralık, Dünya AIDS Günü olarak kabul edilmiştir.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.