KENDİ KİMLİĞİMİZİ TAŞIMAMIZ LAZIM

KENDİ KİMLİĞİMİZİ TAŞIMAMIZ LAZIM
Kırıkkale-2053 arama konferansının ikincisinin açılışında konuşan Vali Tekbıyıkoğlu;Kırıkkale Üniversitesi himayesinde organize edilmeye başlanan Kırıkkale-2053 arama konferansının ikincisi yapıldı. Kırıkkale’nin gelecek...

Kırıkkale-2053 arama konferansının ikincisinin açılışında konuşan Vali Tekbıyıkoğlu;

Kırıkkale Üniversitesi himayesinde organize edilmeye başlanan Kırıkkale-2053 arama konferansının ikincisi yapıldı. Kırıkkale’nin gelecek 30 yılı planlandığı konferansların açılışında konuşan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu “İleri kuşaklarımıza Kendi kimliğimizi de taşımamız lazım. Dünyada herkes birbirine benzemeye başladı. Öyle bir problem var. Bazı değerlerimizi kaybediyoruz, bu çok büyük bir tehlike” diye konuştu.

17 BAŞLIK BELİRLENDİ

Kırıkkale’nin ekonomik, kültürel ve sosyal olarak güçlenmesi ve yakın geleceğin Büyük Türkiye’sine katkı sunabilmesi, mevcut imkan ve kabiliyetlerinin ortaya konularak yeni oluşacak fırsatların değerlendirebilmesi amacıyla hayata geçirilen Kırıkkale-2053; Arama Konferansının ikincisi yapıldı. Gün boyu devam eden konferansa 17 alandan moderatörler, raportörler, uzmanlar, kamu kurumlarının idarecileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Konferanslardan çıkacak sonucun "Kırıkkale'nin Strateji Belgesi" olarak gelecek nesillere yol göstermesi amaçlanıyor. Konferansın açılışına Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri ve öğretim üyeleri ile davetliler katıldı.

DÜNYA ÇOK HIZLI DEĞİŞİYOR

Konferansın açılışında konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Bir memleketin, bir devletin, bir milletin ilerlemesi için bazı fonksiyonları yerine getirmesi lazım. Bunların içerisinde bir akıl, gayret ve hız çok önemli. Başka milletlerin ne yapacağını bilmek ve kendine ne düşeni iyi tayin etmekle alakalı bir mesele. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan savaşta bizim ülkemiz akıl dolu ve stratejik hamleler yaptı. Dünya çok hızlı değişiyor, gelişiyor. 30 yıl önceki dünyamız ile şu anki zamanda kullandığımız cihazlardan, ulaşabildiğimiz bilgi kaynaklarına kadar çok büyük farklar var. Dünya sahnesinde yer almak istiyorsak çok hızlı olmak zorundayız. Bunların hepsinin ötesinde gayret çok önemli, hepimizin çalışması, olayları öngörmesi çok önemli” diye konuştu.

BAZI DEĞERLERİMİZİ KAYBEDİYORUZ

Vali Tekbıyıkoğlu “Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğümüzün himayesinde gerçekleştirilen bu çalışmada ilimizin bütün güç unsurlarını bir araya getiren ortak akılla bir güzergah belirleme noktasında önemli. Bunu çok kıymetli bir çalışma olarak görüyorum. 17 tane başlık belirlenmiş durumda. Bu terakkiyi sağlarken bazı şeylere de dikkat etmemiz lazım. Kendi kimliğimizi de taşımamız lazım. Teknolojinin gelişmesi, bilişimin ilerlemesiyle beraber dünyada herkes birbirine benzemeye başladı. Öyle bir problem var. Bazı değerlerimizi kaybediyoruz, bu çok büyük bir tehlike. Eğer biz ülkemizi, milletimizi gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde intikal ettirmek istiyorsak bunlara çok dikkat etmemiz lazım” ifadesini kullandı.

İSTİKBALİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bu konferanslar sonucunda çıkacak olan bir strateji belgesi ile Kırıkkale’nin önümüzdeki 30 yıl içinde gideceği yolu, gideceği yoldaki levhaların dikileceğine işaret eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, emeği olan herkese teşekkür etti. Rektör Aslan “Katılımcılarımızın burada sunacağı metinler ile sonradan şekillendireceğimiz bir metin ile Kırıkkale’mizin, aslında Türkiye’nin kaderiyle doğrudan bağlantılı olan bir metini de ortaya çıkarmış olacağız. Kırıkkale’de yapılacak olan bu çalışma istikbalimiz için çok önemli bir husus. Umarım bu çalışma diğer şehirlerde de benzer bir çalışma yapılması için bir başlangıç olmasına vesile olur. Evlatlarımıza ve torunlarımıza birşeyler bırakmamız gerekiyor. Onun içinde yapmamız gereken bu çalışmayı düzgün bir şekilde tamamlamak. Konferansımıza katkıda bulunan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.