KIRIKKALE’DE SİBER OPERASYON

KIRIKKALE’DE SİBER OPERASYON
 Muhabir
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kentte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan operasyon ile 1 internet dolandırıcısı yakalandı.HABER: YELİZ ERDEMGÖZALTINA...

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kentte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan operasyon ile 1 internet dolandırıcısı yakalandı.

GÖZALTINA ALINDI

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışma sonucunda 140 internet kullanıcısı üzerinde inceleme başlatıldı. 10 dijital materyalin incelenmesi sonrasında 4 adet nitelikli dolandırıcılık olayı tespit edilirken, 1 adet Bilişim Sistemine Girme olayı ile ilgili, 1 adet 7258 SKM olayı ile ilgili işlem başlatılmış, 1 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı ve şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca 2 adet Siberay etkinliği kapsamında afiş/broşür faaliyet düzenlenerek  Siber Güvenlik, Sosyal Mühendislik, Yasa Dışı Bahis konularında bilgilendirilmiştir. Siber ekiplerin çalışmalarının daha kararlılıkla yürütüleceği kaydedildi.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.