Kırıkkale'nin beklediği özür geldi

Kırıkkale'nin beklediği özür geldi
TRT1 Ekranlarında yayınlanan ve bir bölümünde senaryo gereği sahte Türk pasaportunda bir teröristin doğum yerinin Kırıkkale yazması şehitler diyarı Kırıkkale de tepkiyle karşılanmıştı. Nüfusuna oranla teröre en fazla şehit...

TRT1 Ekranlarında yayınlanan ve bir bölümünde senaryo gereği sahte Türk pasaportunda bir teröristin doğum yerinin Kırıkkale yazması şehitler diyarı Kırıkkale de tepkiyle karşılanmıştı. Nüfusuna oranla teröre en fazla şehit veren Kırıkkaleliler özür beklediklerini dile getirmişti. Beklenen özür dizinin yapımcı şirketinden geldi.

KIRIKKALE'DE VATAN-BAYRAK DENDİĞİNDE AKAN SULAR DURUR

TRT1 ekranlarında yayınlanan Türk İstihbarat teşkilatının konu edildiği Teşkilat dizisinin bir bölümünde sahte Türk Pasaportunda bir teröristin doğum yerinin Kırıkkale yazması şehirde tepkiyle karşılanmıştı. Terör konusunda çok hassas olan, vatan-bayrak denildiğinde akan suların durduğu, her bir ferdinin vatan sevdalısı olan şehitler diyarı Kırıkkale'de konuya ciddi anlamda tepki göstermişti. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet, Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan, Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin başta olmak üzere birçok kesim açıklamalarda bulunarak Kırıkkale'nin özür beklediğini dile getirmişti.  Tepkilerin ardından dizinin yapımcı şirketi TIMS&B Productions bir açıklama yaparak Kırıkkale halkından özür diledi.

YAPIMCI ŞİRKET ÖZÜR DİLEDİ

Teşkilat dizisinin yapım şirketi TIMS&B Productions sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Kırıkkale halkından özür diledi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada "Sevgili Kırıkkaleliler, TRT 1’de yayınlanan ve çok büyük ilgi gören Teşkilat dizimizin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde yer alan sahte pasaportlarla ilgili tepkilerinizin birçoğunu okuduk. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki dizide geçen diyaloglardan da anlaşılacağı üzere bahsi geçen pasaportlar sahtedir ve teröristler Kırıkkaleli olmadıkları gibi Türk de değillerdir. Neo-Naziler, Türkiye’yi zor duruma düşürmek için teröristlere isimleri de dahil olmak üzere tüm bilgilerin yanlış olduğu sahte Türk pasaportu çıkarmıştır. Neo-Naziler’in amacı teröristler vurulduğunda Almanların Türkiye’yi suçlamasını sağlamaktır. Türk istihbaratı bu oyunu bozarak yabancı uyruklu teröristlerin amaçlarına ulaşmalarını engellemektedir. Peki sahte pasaporttaki doğum yeri neden Kırıkkale diyebilirsiniz. Bu da tamamen teröristlerin şüphe çekmemek adına yaptıkları bir hamledir. Böyle güzide bir şehre mensup insanları istemeden de olsa kırdığımız için ayrıca üzgünüz. Tüm Kırıkkalelilerden özür dileriz" ifadelerine yer verdi.

KURGU DAHİ OLSA TERÖRİZMLE YAN YANA GELEMEZ

Beklenen özrün gelmesinin ardından da bir açıklamada bulunan Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan " TRT ekranlarında yayınlanan Teşkilat isimli dizide şehitler diyarı Kırıkkale'mizle ilgili yaşanan üzücü gelişme üzerine Milletvekilimiz Ramazan Can ve Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ile birlikte konuyu en üst makamlara taşımış, bağrından her daim vatan uğruna can vermeye hazır yiğitler çıkaran Kırıkkale'mizin hassasiyetini iletmiştik. Bahse konu dizinin yapım firması tarafından yapılan açıklama ile Kırıkkale halkından özür dilenmiştir. Buradan bir kez daha Kırıkkale'mizin isminin kurgu dahi olsa terörizm ile yan yana gelemeyeceğini dile getirmekten onur duyuyoruz" dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.