Kırıkkale'ye ne zaman kar yağacak?

Kırıkkale'ye ne zaman kar yağacak?
Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı Kırıkkale’de kar yağışı adeta kendini unutturdu. Kar yağışının olmaması da bazı hastalıkları doğururken, Kırıkkaleli vatandaşlar ‘beyaz gelinliğe hasret kaldık’ yorumunda...

Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı Kırıkkale’de kar yağışı adeta kendini unutturdu. Kar yağışının olmaması da bazı hastalıkları doğururken, Kırıkkaleli vatandaşlar ‘beyaz gelinliğe hasret kaldık’ yorumunda bulundu.

HASTALIKLARA YOL AÇABİLİYOR

2023 yılının artık son günlerine doğru girilmeye başlandı. Son yılların en kurak ve kış mevsiminde en sıcak günleri yaşayan Kırıkkale’de sıcaklıklar geçtiğimiz haftalarda 15 dereceye kadar yükseldi. Aralık ayında yaz havası dedirten mevsimsel durum karşısında ise çiftçiler ve vatandaşlar kara hasret kaldığını ifade etmeden geçemiyor. Yağmur ve kar yağışının olmaması hem mevsimsel hem de diğer alanda çeşitli hastalıkların gün yüzüne çıkmasına yol açabiliyor.

EN KURAK YILINI YAŞIYOR

Geçmiş yıllara bakıldığında en kurak ve yağışsız dönemini yaşayan Kırıkkale’de önümüzdeki yıllarda da kuraklık tehlikesi de artıyor. Çiftçiler, ekim yapmak için yağmur ve kar yağışı bekliyor. Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarına bakıldığında ise Kırıkkale’de uzun bir süre kar yağışı beklenmiyor. 2024 yılına da kar yağışı olmadan girmesi beklenen Kırıkkale’de en son kar yağışı 2023 yılının Ocak ve Mart aylarında yaşanmıştı. Etkili olan kar yağışı her tarafı beyaza bürümüş ve 2-3 gün boyunca şehir genelinde etkisini göstermişti.

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.