KKÜ'de Dünya Engelliler Günü etkinliği

KKÜ'de Dünya Engelliler Günü etkinliği
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli öğrencilerle bir araya geldi.HABER: YELİZ ERDEMRektörlük Senato Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof....

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen ve engelli öğrenciler katıldı.

Engelsiz bir üniversite olma yolunda günden güne artan bir tempoyla çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu süreçte öğrencilerin görüşlerinin çok değerli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Katıldığınız için teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle tanışmak, sohbet etmek, taleplerinizi ve sorunlarınızı dinlemek için bugün buradayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olabilir ama ben fiziksel eksiği olan insanları hiçbir zaman engelli olarak görmüyorum. Asıl engelliler, akıllı olduğunu düşünüp de sizlerin önüne engel çıkaranlardır. Engel olarak gördüğünüz ne varsa o engeli kaldırmak için buradayız. Herhangi bir şeyden muzdarip olduğunuzda mutlaka bu durumu Engelsiz Yaşam Birimi’ne söyleyin. İhtiyaçlarınızı belirtin. Gerek Engelsiz Yaşam Birimi gerekse bizler yönetim olarak taleplerinizi takip ederiz. Yeter ki taleplerinizi bizlere iletin. Öğrencilerimizin bir şeyden muzdarip olması, sıkıntı çekmesi bizleri üzer. Sizlerden gelecek talepler doğrultusunda eğitim-öğretim, bilgiye ulaşım, mekansal ulaşım, beslenme vs. hangi konularda olursa olsun elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz. Bölümlerinizde gördüğünüz eksikleri de bilmek isteriz. Özellikle birinci sınıf öğrencilerimiz için bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitimde, mekanda ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik seviyesini günden güne artırıyoruz. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında bugüne kadar 13 turuncu bayrak, 1 mavi bayrak ve 1 yeşil bayrak olmak üzere 15 bayrak almaya hak kazandı. Görev yaptığım süre boyunca Üniversitemizdeki her bölümde engelli kontenjanı açılmasına hassasiyet gösteriyorum. Özelde sizlere genelde tüm öğrencilerimize bireysel, akademik ve kariyer anlamında fayda sağlayacak ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Toplantıda, Müzik Bölümü öğrencisi Nazife Merve Fidan’ın katkı sağladığı, Nebil Fidan’ın “Engel Sensin” adlı eseri dinlendi. Öğrencilerle sohbet eden Rektör Aslan, öğrencilerin taleplerini dinledi ve sorularını cevapladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı sebebiyle Rektöre ve Üniversite yönetimine teşekkür etti.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.