KÜ’de Dünya Engelliler Günü Etkinliği

KÜ’de Dünya Engelliler Günü Etkinliği
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Topluluğu tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Nurettin Topçu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe akademik ve idari personeller...

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Topluluğu tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Nurettin Topçu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı, salondakiler tarafından okunurken Özel Eğitim öğrencileri de İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Özel Eğitim Bölümü Türk İşaret Dili Korosu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için farkındalık oluşturmak amacıyla işaret dili ile seslendirdikleri şarkıları salondakilerin beğenisine sundu.

Etkinlikte konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kürşat Öğülmüş, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Dünyada farklı şekillerde özel gereksinimli bireylerin sorun yaşadıkları alanlara eğilmek, onların toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak, refah seviyelerini artırmak için bir farkındalık günü olarak ele alınmaktadır. Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de çeşitli şekillerde programlar düzenlenmektedir. Biz de bugün Kırıkkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü olarak bugüne ilişkin farkındalık etkinliğimizi gerçekleştirmek için toplandık. Üç yıl önce Kırıkkale Üniversitesinde Özel Eğitim Bölümü’nün kurulması hedeflerimiz arasındaydı. Bu nedenle şu an bu etkinlikleri sizlerle birlikte gerçekleştiriyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Sizleri, bu alanı seçerek özel eğitim öğretmeni olmak istediğiniz için ayrıca tebrik ediyorum. Bundan 20 yıl önce Kırıkkale’de özel eğitim alan mezunu öğretmen yoktu. Şimdi Eğitim Fakültesi bünyesinde Rektörümüz Ersan Arslan’ın tensipleriyle ve destekleriyle kurulan özel eğitim bölümünde öğretmen adaylarımız var. Bir yıl sonra mezun vermeye başlayacağız. Her sene yaklaşık 60 özel eğitim öğretmeni mezun edeceğiz ve Türkiye’nin değişik yerlerinde özel eğitim alanında çalışmaya başlayacaklar. Özel gereksinimli bireylere, ailelerine hizmet edecekler. Bizden aldıkları bilgileri alanda ihtiyacı olan, gereksinim duyan kişilere ulaştıracaklar. Kendi hayatlarında birçok engelle mücadele eden ve azimle bu engelleri aşmaya çalışan özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, daha kaliteli yaşam standartlarını onlara sağlamak adına adımlar atacaklar. Son olarak özellikle vurgu yapmak istediğim bir konu var. Özel gereksinim sadece doğum öncesi ve sırası nedenlere bağlı olarak oluşmaz. Doğum sonrası nedenlere bağlı olarak da oluşmaktadır. Biliyorsunuz doğum sonrası nedenler içeresinde en yaygın kazalar karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla herkes aynı zamanda bir engelli adayı ve engelli olma potansiyeline sahiptir. Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız” diyerek konuşmasını sonlandırdı ve  programda emeği geçen özel eğitim öğrenci topluluğuna, topluluk akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Hilal Gengeç’ e ve değerli teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine, akademik ve idari personeline soruların sorulduğu röportaj gösterimine ve ardından Güzel Sanatlar Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Akif Tüfekçi’nin tulum dinletisine geçildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.