LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN ÜNİVERSİTE ZİYARETİ

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN ÜNİVERSİTE ZİYARETİ
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Lisesi rehberlik servisi tarafından "Üst Öğrenim Kurumlarının Tanıtılması" amacıyla 19 Ekim 2023 tarihinde Kırıkkale Lisesi Dil Bölümü öğrencileriyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İngilizce...

Kırıkkale Lisesi rehberlik servisi tarafından "Üst Öğrenim Kurumlarının Tanıtılması" amacıyla 19 Ekim 2023 tarihinde Kırıkkale Lisesi Dil Bölümü öğrencileriyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği ve Fransızca Öğretmenliği bölümlerine gezi düzenlendi.  Geziye okul rehberlik öğretmeni ve dil bölümü öğretmenleri katıldı. Üniversite tanıtım gezisinden sonra Sazova Parkı, Porsuk Çayı, Odunpazarı, Balmumu Müzesi, Devrim Arabası ve Espark gezildi.

ÖĞRENCİLERE BÖLÜMLER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren Kırıkkale Lisesi Müdürü Sami Yanık “Amacımız; üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek,  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak. Bu amaçla düzenlenen üniversite gezilerinden ilki Eskişehir Anadolu Üniversitesi gezisi oldu. Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz bölümler hakkında bilgi aldılar, okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar ve genel havasını teneffüs ettiler” diye konuştu. Üst Öğrenim Kurumlarının tanıtımı amacıyla yapılan gezilerin 2023-2024 eğitim öğretim yılı içinde devam edeceğine vurgu yapan Okul Müdürü Yanık, geziye katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 13 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.