Milletvekili Öztürk’ten engelliler günü mesajı

Milletvekili Öztürk’ten engelliler günü mesajı
 Muhabir
Kırıkkale Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.HABER: YELİZ ERDEMÖztürk yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;”Engelli...

Kırıkkale Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Öztürk yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;”Engelli kardeşlerimizin duygu, düşünce ve dilekleri üzerinde daha fazla düşünmemizin icap ettiği bir zaman dilimi içindeyiz. Engelli gurubuna giren kardeşlerimizin herhangi bir eksiklik ve zayıflık hissine kapılmalarına müsaade etmeden, onları tümüyle kucaklayıp milletimizin saygın ve eşit bir ferdi olduklarını sürekli hatırlarda tutmak gerekmektedir.Elbette engelli kardeşlerimizin bağımsız olarak hayatlarını idame ettirebilmeleri ve günlük faaliyetlerde bulunabilmeleri için alınması gereken önlemler vardır ve bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak gerekli çalışmaları yapıp hayata geçirme gayreti içerisindeyiz.”

İŞ KANUNU’NDAKİ ENGELLİ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU %5 OLMALIDIR!

“Öncelikle engelli kardeşlerimizin işyerlerinde, konutlarında düzenlemeler yapılması; kullandıkları araç ve gerece kolay, ucuz ve çabuk erişmelerinin sağlanması hayat kalitelerine olumlu yansıyacak ve başkalarına ihtiyaç duymadan yaşayabilmelerini temin edecektir. Bu minvalde engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına daha aktif katılımı sağlanmalıdır. Bu hem ekonomik olarak refaha ulaşmalarını, hayatlarını daha kolay idame ettirebilmelerini sağlayacaktır. Bunun için 4857 sayılı İş Kanunu’nun “Engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu” başlıklı 30. maddesine göre “diğer hususlarla birlikte, işverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde dört engelli çalıştırmakla yükümlüdürler” ibaresi bulunmaktadır.”

“Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili olarak engelli çalıştırma zorunluluğunun tüm sektörlerde yüzde beşe çıkarılmasına yönelik kanun teklifimizi TBMM Başkanlığı’na sunduk. Kanun teklifimiz inşallah başta Cumhur İttifakı olmak üzere mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin desteğiyle kanunlaşarak engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına katılımı ve istihdam sorununa bir nebze olsun çare bulunacaktır” şeklinde ifade etti.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.