ÖNAL; İNTİHAR VAKALARINA İNCELEME TALEP ETTİ

ÖNAL; İNTİHAR VAKALARINA İNCELEME TALEP ETTİ
 Muhabir
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na bir önerge vererek, Kırıkkale’deki intihar vakalarının incelenmesi konusunda komisyon kurulması önerisinde bulundu. Önal ayrıca Aile ve Sosyal...

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na bir önerge vererek, Kırıkkale’deki intihar vakalarının incelenmesi konusunda komisyon kurulması önerisinde bulundu. Önal ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ARTIŞ GÖSTERMİŞTİR

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal TBMM Başkanlığına meclis araştırma komisyon kurulması için önerge ve soru önergesi verdi. Önal “Kırıkkale’de artan intihar vakalarının nedenlerinin araştırılması amacıyla Anayasanın 98. ve İç tüzüğün 104 ve 105. Maddeleri uyarınca Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasını arz ve teklif ederim” Önal ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 98.maddesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 96 ve 99. maddeleri uyarınca soru önergesi verdi. Önal “Türkiye’de ve ilimiz Kırıkkale’de ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşam her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Bu nedenle genç kuşaklarımız hayata ve yaşama dair umudunu her gün biraz daha da kaybetmektedir. Ekonomik bunalım, hayat pahalılığı, gün geçtikçe derinleşen işsizlik, aile bireylerinin en önemlisi de gençlerin kendilerini çaresiz hissetmelerine neden olmaktadır. Dolayısı ile son yıllarda boşanmalar ve madde bağımlılığının artması da bu tablonun yansımasıdır. İçinden çıkılamaz hale gelen sorunlar kişilerin hayatlarına son verme eylemine dönüşmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 1974 yılında intihar eylemini “kişinin amacının bilincinde ve değişik derecelerde ölümcül amaçlı olarak kendine zarar vermesi” olarak tanımlamıştır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine baktığımızda, Kırıkkale’de 2019-2023 yılları arasında artan intihar vakaları önceki yıllara göre,  gözle görülür bir artış göstermiştir. Basın ve medya kurumlarında yayınlanan intihar haberleri toplumu derinden yaralamakta ve her geçen gün geleceğe duyulan kaygıyı arttırmaktadır” sözlerine yer verdi.

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Önal “Bu bilgiler ışığında Kırıkkale ilimizde kayıtlarına geçmiş kaç intihar vakası vardır? Kaç vakada ölüm gerçekleşmiştir? Kırıkkale’de yaşanan intihar vakalarında yaş ve cinsiyet oranları nedir? Kırıkkale’de yaşanan intihar vakalarının ekonomik ve sosyal boyutları araştırılarak nedenleri tespit edilmiş midir? İntihar vakalarını önlemeye yönelik bir çalışma var mıdır?” şeklinde sordu.

Bu haber toplam 28 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.