REKTÖR ASLAN YENİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

REKTÖR ASLAN YENİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan Kırıkkale'de bulunan basın mensupları ile bir araya gelerek, 2022-2023 yılları arasındaki bir yıllık süreçte yaptıkları çalışmaları anlattı.HABER: YAKUP ÖZCANÇALIŞMALARI TEK...

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan Kırıkkale'de bulunan basın mensupları ile bir araya gelerek, 2022-2023 yılları arasındaki bir yıllık süreçte yaptıkları çalışmaları anlattı.

ÇALIŞMALARI TEK TEK AÇIKLADI

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan düzenlediği basın toplantısıyla bir yılda yapılan çalışmaları değerlendirdi, diğer taraftan önümüzdeki bir yılda yapılacak çalışmaları tek tek açıkladı. Kırıkkale Üniversitesinin eğitim, akademik alanda, ulusal ve uluslararası organizasyonları, imzalanan protokolleri ve uluslararası başarıları sıralayan Rektör Aslan çıtayı daha yukarılara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. İmzalanan protokoller ve Veterinerlik Fakültesi laboratuarı konusunda bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan “Üniversitemiz ile Kırıkkale Barosu Arasında Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı Üniversitemiz ile İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Arasında Tezsiz Yüksek Lisans Programları iş birliği protokolü imzalandı. Veteriner Fakültemiz teşhis ve analiz laboratuarına “yeterli” ruhsatı verildi.  Laboratuarımızda Bakteriyolojik, Biyokimyasal, Parazitolojik ve Patolojik teşhisleri, Kırıkkale ve diğer illerde yetiştirilen hayvanların hastalıklarının teşhisi, Bölgedeki yetiştiricilerimize (90) ve veteriner hekimlerimize (10) yardım ve desteği verilmektedir”

ÖNEMLİ BAŞARILAR SAĞLANDI

Üniversite olarak 4 Yeni Bölüm ile 7 Yeni Program açtıklarına işaret eden Prof. Dr. Ersan Aslan “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü (40 Kayıt), Güzel Sanatlar Fakültesi‘nde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü (34 Kayıt), Geleneksel Türk Sanatları Bölümü (5 Kayıt), Endüstriyel Tasarım Bölümü (39 Kayıt), Delice Meslek Yüksekokulu’nda Bağcılık Programı (2 Kayıt), Bitki Koruma Programı (21 Kayıt), Kırıkkale Meslek Yüksekokulu’nda Atçılık ve Antrenörlüğü Programı (40 Kayıt),  İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı (62 Kayıt), Polimer Teknolojisi Programı (41 Kayıt), Silah Sanayi Teknikerliği Programı (64 Kayıt) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Evde Hasta Bakımı Programı (50 Kayıt) açılmıştır. Ayrıca Üniversitemizde 4 Yeni Doktora Bölümü ile 6 Yeni Yüksek Lisans Programı açılmıştır. Rektör Aslan “Üniversitemiz, UniversityRankingbyAcademicPerformance (URAP) Sıralamasında ve Dünya Üniversiteler Sıralamasında önemli başarılar sağlamıştır. Üniversitemiz 2024 Yılında da Times HigherEducation (THE) Dünya Üniversite Sıralamasında 2 Alanda 1001+ Bandındayız, Klinik ve Sağlık, Tıp ve Diş Hekimliği, Diğer Sağlık (Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri dahil). Fiziksel Bilimler Matematik ve İstatistik, Fizik ve Astronomi, Kimya, Jeoloji, Çevre, Kara ve Deniz Bilimleri.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ KABUL EDİLDİ

Aslan “Üniversitemiz Senatosu TEKNOFEST’TE, Sektör Kampüste yerini aldı. “Üniversitenize ve Şehrinize Hoş Geldiniz” programının ikincisi düzenlendi. İlimize ilk defa gelen yeni dönem öğrencilerimize şehrimiz tanıtıldı. 1. UNİKOP Öğrenci kalite buluşması, üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı. Cezayir Blida 2 Üniversitesi ile Çevrimiçi Türk Dili Eğitim Programının ikinci grubu için açılış töreni düzenlendi. Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Mezunları Ödül Töreni Mavi Salon’da yapıldı. Son Bir Yıl İçerisinde ERASMUS+ Öğrenci Öğrenim ve Akademik Personel Hareketliliği kapsamında Yurt Dışına Giden Öğrenci Sayısı: 73, Yurt Dışına Giden Stajyer Öğrenci Sayısı: 21, Yurt Dışına Ders Vermeye Giden Akademisyen Sayısı: 18, Yurt Dışına Eğitim Almaya Giden Akademisyen Sayısı: 13, Yurt Dışından Öğrenim Görmeye Gelen Öğrenci Sayısı: 1, Yurt Dışından Ders Vermeye Gelen Akademisyen Sayısı: 3 ve Misafir Öğrenci Sayısı: 226. Üniversitemizin Ortak Olduğu toplamda 811 bin 943 Avro bütçeli Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi. “SouthernUniversityand A&M College ile İkili İş Birliği, Akademik Personel Değişimi ve StudyAbroad Program” Paneli düzenlendi. Üniversitemiz ve İBTAV, Arjantin ve Şili'de iş birliği protokolleri imzaladı. Üniversitemiz ve İBTAV, Endonezya’da İş Birliği Protokolleri İmzaladı, İslam Bilim Tarihi Üzerine Konferans verildi.  Üniversite olarak Deprem Bölgesine Tıbbi ve ayni yardım yaptık” ifadelerine yer verdi.  Aslan “TSE Belge yenileme tetkiki başarı ile tamamlandı. Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’nin Akreditasyonu yenilendi, Üniversitemiz kalitesini tekrar tescilledi. Erişilebilir Birimlerimizin Sayısı Artıyor. Eğitimde, mekanda ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik seviyesini günden güne artıran Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu tarafından Engelsiz Üniversite Bayrakları ile ödüllendirildi. Erişilebilirlik Ödülleri Turuncu Bayrak: 13, Mavi Bayrak: 1, Yeşil Bayrak: 1, Mavi Bayrak Adaylığı: 1”.  “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Polikliniği’ne Alınan Yeni Lazer Cihazı hizmete girdi. Adım Adım Türkiye Yüzyılına, Adım Adım Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezine kavuştuk. ''Yeni Ambulansımızla Birlikte İlimize ve Bölgemize En İyi Şekilde Hizmet Vereceğiz''.  Su Yumuşatma Üniteli 6 Bin tonluk su depomuz hizmete girdi. 4400 m2 Alan Üzerine Kurulu Toplam 30 Adet Laboratuvarın yer aldığı Bilimsel Araştırmalar Laboratuvar binası inşaatında sona gelindi. Yatırımların toplam maliyet 46.770.594,02₺/127.000.000 ₺” sözlerine yer verdi.

BÖLÜM/PROGRAM AÇILMASI

Gelecek yılın planlamasının da yapıldığını hatırlatan Rektör Aslan “Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği Bölümü Kurulması. Gıda Güvenliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurulması. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü/Programı Açılması. Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezinin Kurulması. Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Lisans ve Doktora Programlarının Açılması. Göçmen Çocuk ve Kadınlara Yönelik Konferans, Seminer ve Hizmet İçi Eğitimler Düzenlenmesi. Sağlık, Zindelik ve Spor Merkezinin Kurulması. Sağlıklı Yaşlanma Merkezinin Kurulması. Kültürel Varlıkların Dijital Dokümana Dönüştürüleceği Dijital Arşiv Ofisinin Kurulması. Sanal Gerçeklik Ortam Tasarımcılığı Programlarının Açılması. Kırıkkale Tohum Bankası ve Bitki Müzesinin Kurulması. Teknopark e-atölye Şirketinin Kurulması. Yaşlıların Bilgi ve Görgülerini Gençlere Aktarılacağı Etkinliklerin Düzenlenmesi” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.