TÜRK METAL- MESS DÖRDÜNCÜ TOPLANTISI YAPILDI

TÜRK METAL- MESS DÖRDÜNCÜ TOPLANTISI YAPILDI
Kırıkkale’de de bulunan üye işçilerin yakından takip ettiği Türk Metal Sendikası - MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin dördüncü toplantısı MESS Merkez Ofisinde yapıldı.HABER: TAHİR ERDEMANLAŞMA SAĞLANAMAMIŞTIRTürk...

Kırıkkale’de de bulunan üye işçilerin yakından takip ettiği Türk Metal Sendikası - MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin dördüncü toplantısı MESS Merkez Ofisinde yapıldı.

ANLAŞMA SAĞLANAMAMIŞTIR

Türk Metal Sendikası - MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri devam ediyor. Yapılan son toplantıda 14 madde ele alınırken, yapılan müzakerelerde bu maddelerden 5’i sendikanın teklif ettiği haliyle kabul edildi. Görüşmeler sonunda Fazla Çalışmalar, İşe Alınma, Toplu İşçi Çıkarma, Teşkilatlanma ve MİDS Sisteminin yenilenmesi için çalışma yapılması maddeleri kabul edildi. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Türk Metal Sendikası “Yapılan görüşmelerde MESS tarafından gerek tekliflerimizin kabul edilmemesi, gerekse kazanılmış haklarımızın kaybolmasına yönelik karşı teklifleri nedeniyle anlaşma sağlanamamıştır. Sendikamızın işveren tekliflerini kabul etmemesi nedeniyle ertelenen maddeler şunlardır. 1. Madde 25 Çalışma Süreleri MESS Denkleştirme uygulamasının toplu iş sözleşmesinde yer almasını ve denkleştirme süresinin dört ay olarak uygulanmasını talep etmiştir. MESS ayrıca 4 ay içinde çalışılmayan zamanlar için de telafi çalışması yaptırılabilmesinin TİS’e eklenmesini talep etmiştir. 2. Madde 30 Ulusal Bayram ve Genel Tatiller MESS sendikamızın %200 zamlı ödeme talebini kabul etmemiştir. 3. Madde 31 Hafta Tatilinde Yapılan Çalışmalar MESS sendikamızın %200 zamlı ödeme talebini kabul etmemiştir. 4. Madde 33 Diğer Ücretli İzinler MESS sendikamızın 2 günlük sünnet izni talebini kabul etmemiştir. 5. Madde 40 İkramiyeler MESS, iş kazası ve meslek hastalığı, hastalık ve analık hali gibi bazı zorunlu durumlar dışında kalan devamsızlık halleri istisna olmak üzere, devamsızlık yapılan günler göz önünde bulundurularak, ikramiyelerin kesinti yapılarak eksik ödenmesini talep etmiştir. Yapılan kesintilerin de bir fonda toplanmasını istemiştir. 6.  Madde 57Hafif İşlerde Çalışabilir Raporlu Olanlar Hafif işlerde çalışabilir raporu olanlardan, işveren tarafından önerilen işi kabul etmeyenlerin, iş akitlerinin ihbar tazminatı ödenmeksizin kendileri tarafından feshedilmiş sayılmasını talep etmiştir. (İş Kanunu md.24/1a). 7.  Madde 61 Deneme Süresi MESS deneme süresinin 2 aydan dört aya çıkarılmasını talep etmiştir. 8.  Madde 76 Ödemeler MESS bu konuda yeniden bir değerlendirme yapmak istediğini belirtmiştir. 9. İç Yönetmelik MESS İç Yönetmeliğin 36. Maddesinin 18. ve 19. bentlerinde değişiklik talep ederek, mazeretsiz çalışılmayan durumlarda ücret kesim cezası uygulanmasını talep etmiştir. Böylece 26 Eylül 2023'te başlayan müzakereler boyunca toplam 52 madde üzerinde anlaşma sağlanmış ve tutanak altına alınmıştır. Bir sonraki toplantının 22 Kasım 2023 tarihinde saat 10.30'da aynı yerde yapılmasına karar verilmiştir” ifade edildi.

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.