YERLİ TOHUMLAR ÇİFTÇİLERE TANITILDI

YERLİ TOHUMLAR ÇİFTÇİLERE TANITILDI
Kırıkkale’de yerli tohumlukları çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yerli tohumlarla demonstrasyon ekimleri yapıldı.HABER: TAHİR ERDEMÜRETİM VE VERİMİ ARTTIRMAKTIRYerli ve Milli buğday ve arpa ekimler Kırıkkale...

Kırıkkale’de yerli tohumlukları çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yerli tohumlarla demonstrasyon ekimleri yapıldı.

ÜRETİM VE VERİMİ ARTTIRMAKTIR

Yerli ve Milli buğday ve arpa ekimler Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Balışeyh Kaymakamı Ramazan Çelebi, İlçe ve Şube Müdürleri ve teknik personellerin katılımıyla yapıldı. Yapılan demonstrasyon ekimleri ile ilgili olarak bilgiler veren İl Müdürü Ateş “2019 yılında Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ‘'Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın'’ sloganıyla yerli çeşitlerimizin çiftçilerimize ektirilerek yaygınlaştırılması çalışması başlatmıştır. Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren Enstitü, Müdürlüklerimiz tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan Ayten abla, Balkır, Çavuş, Demirhan, Emin bey, Erbaş, İmren, Mete, Selami bey buğday çeşitleri ile Anka, Burak bey, Cacabey, Sayım, Arpa çeşitleri ve Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen Taner, Selçuklu, Türköz Buğday çeşidi ile ayrancı ve Larende Arpa çeşitleri Balışeyh, Çelebi, Keskin ilçelerimizde önder çiftçilerimizle ekimi yapılmıştır” diye konuştu. İl Müdürü Ateş “Amacımız, Bakanlığımız araştırma kuruluşlarınca geliştirilerek tescil edilmiş ve yabancı çeşitlerle aynı verimlere sahip hatta daha iyi verim ve kalite özelliklerine sahip yerli ve milli hububat çeşitlerimizi çiftçilerimize göstererek tanıtmak ve İlimizde yerli tohumlarımızla üretim ve verimi artırmaktır. Bu çeşitlerimizin gelişim ve verimleri üretim sezonu boyunca takip edilecek hasatları çiftçilerimiz ve basın mensupları ile birlikte yapılarak çiftçilerimize ve kamuoyuna tanıtılacaktır” şeklinde ifade etti.

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.