Gıda ve yem işletmeleri mercek altında

Gıda ve yem işletmeleri mercek altında
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde gıda ve yem işletmelerini kapsamlı bir şekilde denetlemeye devam ediyor.

ALO 174 GIDA HATTI

Gıda ve Yem Güvenilirliğinin sağlanması amacıyla yürütülen bu denetimler, tüketicilerin sağlıklarının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması için büyük önem taşıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, “ Gıda üretim, işleme, dağıtım, satış ve toplu tüketim tesisleri ile yem işletmeleri İl/İlçe Gıda ve Yem Kontrol Görevlileri tarafından denetlenmektedir. Alo Gıda 174 Hattı ve CİMER Birimi'ne gelen ihbar ve şikayetler değerlendirilmekte ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli işlemler yapılmaktadır.”

gida-ve-yem-isletmeleri-mercek-altinda-2.jpg

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

“Sosyal medya üzerinden gıda ve yem işletmeleri ile ilgili gelen şikayetler de en kısa sürede değerlendirilmektedir. Gıda ve yem işletmelerinin hijyen, sanitasyon ve üretim koşullarının mevzuata uygunluğunun kontrol edilmesi Gıda ve yemlerde insan sağlığını tehdit edebilecek maddelerin bulunmamasının sağlanması. Gıda ve yem etiketlerinin mevzuata uygun olarak hazırlanıp hazırlanmadığının kontrol ediliyor. Tüketicilerin gıda ve yem güvenliği konusunda bilgilendirilmesi yapılıyor.”

KURLLARA UYMAYANLARA CEZA

“Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, gıda ve yem işletmelerinin denetimlerinin kesintisiz devam edeceğini ve bu konudaki hassasiyetlerinin artarak devam edeceğini ifade ettiler. Yetkililer ayrıca, tüketicilerin de gıda ve yem alışverişlerinde dikkatli olmalarını ve herhangi bir şikâyetleri olması halinde Alo Gıda 174 Hattı veya CİMER Birimi'ne bildirilmelerini rica ettiler. Bu kapsamlı denetimler sayesinde Kırıkkale'de gıda ve yem güvenliğinin daha da sağlam temellere oturması ve tüketicilerin sağlıklarının korunması hedeflenmektedir” ifadesine yer verildi.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.