Altın 6,859.07
%0.61
BIST 14,431.47
%0.68
Dolar 48.27
%0.02
Euro 56.01
%0.22
Kırıkkale
31°

Öztürk: “Adalet, devlet ile millet arasındaki güvenin temelidir”

Öztürk: “Adalet, devlet ile millet arasındaki güvenin temelidir”
 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
MHP Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Halil Öztürk, 2026-2027 Adli Yılı’nın başlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Öztürk, adaletin güçlü devlet ve huzurlu toplum düzeninin vazgeçilmez şartı olduğunu belirtti.

TOPLUMSAL HUZURUN TEMİNATIDIR

Öztürk açıklamasında, adaletin yalnızca mahkeme salonlarında tecelli eden hukuki bir kavram olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Adalet; devletin temelini sağlamlaştıran, vatandaşın hukuk düzenine olan inancını güçlendiren ve toplumsal huzuru ayakta tutan en önemli değerlerimizden biridir. Hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu, haklının hakkına zamanında kavuştuğu ve vatandaşlarımızın yargıya güven duyduğu bir sistem, güçlü Türkiye idealimizin de vazgeçilmez unsurları arasındadır. Yeni bir adli yılın başlaması, yalnızca mahkemelerin çalışma takviminin yeniden başlaması anlamına gelmez. Her yeni adli yıl aynı zamanda adalet hizmetlerinin daha etkin, daha hızlı ve vatandaşlarımızın beklentilerine daha güçlü şekilde cevap verecek bir yapıya kavuşması adına yeni bir çalışma döneminin başlangıcıdır.”

mhp-kirikkale-milletvekili-ve-tbmm-adalet-komisyonu-uyesi-av-halil-ozturk-2

KANUN ÖNÜNDE EŞİTLİK TARTIŞMASIZ ESASIMIZDIR

Hukukun kişilere, makamlara veya şartlara göre değişemeyeceğini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: “Türk milletinin her ferdi kanun önünde eşittir. Adalet anlayışımızın merkezinde de herhangi bir ayrıcalığa yer vermeksizin herkesin hakkını hukuk içerisinde arayabildiği ve hakkına ulaşabildiği bir sistem bulunmaktadır. Yargının güvenilirliği; tarafsızlığından, bağımsızlığından, kararlarının hukuka uygunluğundan ve vatandaşlarımızda oluşturduğu adalet duygusundan güç almaktadır. Türk ve Türkiye Yüzyılı’nda hukuk devletimizin kurumsal kapasitesini daha ileriye taşımak, yargının karşı karşıya kaldığı yeni ihtiyaçlara cevap vermek, teknolojik ve toplumsal gelişmeler doğrultusunda mevzuatımızı güncellemek ve adalete erişimi kolaylaştırmak önemli sorumluluklarımız arasındadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bu anlayışla vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak, adalet hizmetlerinin niteliğini yükseltecek ve hukuk güvenliğini daha da kuvvetlendirecek her çalışmaya katkı sunmaya devam edeceğiz.”

YARGI CAMİAMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM

Öztürk açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Adaletin tecellisi için büyük bir sorumluluk içerisinde görev yapan hâkim ve savcılarımızdan avukatlarımıza, adliye personelimizden icra çalışanlarımıza kadar hukuk ve adalet sistemimizin bütün mensuplarının yeni adli yılını kutluyorum. 2026-2027 Adli Yılı’nın; hukukun üstünlüğünün daha da güçlendiği, vatandaşlarımızın adalete olan güveninin pekiştiği, hak ve hakkaniyetin her şart altında korunduğu başarılı bir çalışma dönemi olmasını diliyorum. Yeni adli yılın devletimize, aziz milletimize ve bütün yargı camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyor; fedakârca görev yapan tüm hukukçularımıza ve adalet teşkilatı çalışanlarımıza çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.