KIRIKKALE LİSESİNE AVRUPA KALİTE BELGESİ

KIRIKKALE LİSESİNE AVRUPA KALİTE BELGESİ
Kırıkkale Lisesi proje ekibinin çalışmaları 29/10/2021 tarihinde Avrupa Merkezi Destek Kuruluşu (Brüksel) tarafından  “Avrupa Kalite Etiketi” ile ödüllendirildi. Bu belge; en az iki ülkenin Ulusal Destek Kuruluşu tarafından...

Kırıkkale Lisesi proje ekibinin çalışmaları 29/10/2021 tarihinde Avrupa Merkezi Destek Kuruluşu (Brüksel) tarafından  “Avrupa Kalite Etiketi” ile ödüllendirildi. Bu belge; en az iki ülkenin Ulusal Destek Kuruluşu tarafından aday gösterilen başarılı projelerin, Avrupa Merkezi Destek Kuruluşu tarafından tekrar değerlendirilmesi sonucu veriliyor.

ETWİNNİNG MATEMATİK PROJESİ

Kuruculuğunu ve yönetimini Kırıkkale Lisesi adına  matematik öğretmeni Dr. Nevin Bilgiçli'nin yaptığı uluslararası "Mysterious Ciphers" (Gizemli Şifreler) eTwinning matematik projesinin  çalışmaları 2020-2021 eğitim öğretim yılı boyunca başarılı şekilde devam etti. Temeli matematiksel hesaplamalara dayanan şifreleme bilimini konu alan bu projede; 10 ülke (Türkiye, Romanya, Çekya, Polanya, Litvanya, İsveç, Slovakya, İspanya, Hırvatistan, Fransız Guyanası), 12 Okul, 200 öğrenci ortak çalışmalar yaptı. Proje boyunca öğrenciler; çeşitli eğitsel oyunlar oynadı, uluslararası çevrimiçi şifreleme yarışmalarına katıldı, birbirlerine şifreli mektuplar yazdı, uluslararası takımlarda beraber çalışarak ortak ürünler oluşturdu, ulusal takımlarda kendi özgün şifreleme yöntemini oluşturdu ve çevrimiçi toplantılarda yöntemlerini sundu. Proje boyunca öğrenciler İngilizce dilinde iletişim kurdu ve farklı Web 2.0 araçları kullandı. Proje sonunda çok çeşitli çıktılar, ortak ürünler ve başarılı sonuçlar elde edildi.

“ULUSAL KALİTE ETİKETİ”  İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okul proje ekibinin çalışmaları öncelikle 25/08/2021 tarihinde  Türkiye Ulusal Destek Kuruluşu tarafından  “Ulusal Kalite Etiketi”  ile ödüllendirildi. Bu belge ülkelerin ulusal Destek Servisleri tarafından  pedagojik yenilik, müfredat ile entegrasyon, ortak okullar arası işbirliği, teknoloji kullanımı, sonuçlar etki ve dokümantasyon kriteri açısından titizlikle incelenip başarılı bulunan projelere veriliyor. Çekya, Polanya, Slovakya, Hırvatistan, Fransız Guyanasından ortaklar da bu projedeki kaliteli çalışmalarından dolayı kendi Ulusal Destek Servisleri tarafından Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

“AVRUPA KALİTE ETİKETİ” İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okul proje ekibinin çalışmaları 29/10/2021 tarihinde Avrupa Merkezi Destek Kuruluşu (Brüksel) tarafından  “Avrupa Kalite Etiketi” ile ödüllendirilmiştir. Bu belge; en az iki ülkenin  Ulusal Destek Kuruluşu tarafından  aday gösterilen  başarılı projelerin, Avrupa Merkezi Destek Kuruluşu  tarafından tekrar değerlendirilmesi sonucunda veriliyor. Avrupa Kalite belgesi  eTwinning projesindeki çalışmaların mükemmelliğini ve okulların çalışmalarının en yüksek Avrupa düzeyinde tanındığını ifade eder. Çekya, Polanya, Slovakya, Hırvatistan, Fransız Guyanasından ortaklar da Avrupa Kalite Etiketine layık görüldü.

BAŞARI BELGELERİ ÖĞRENCİLERE TESLİM EDİLDİ

Avrupa Merkezi Destek Kuruluşu tarafından gönderilen başarı belgeleri Kırıkkale Lisesinde yapılan törenle  öğrencilere teslim edildi. Okul müdürü Basri Başat “Projede görev alan öğrencilerimi ve 7 ülkenin Avrupa Kalite Etiketine layık görüldüğü böylesine başarılı bir  projeyi okulumuz adına oluşturup yöneten matematik öğretmenimiz Dr. Nevin Bilgiçli’ yi tebrik ediyorum. Yaşadığımız çağda, bu tarz yenilikçi çalışmaların öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri açısından önemi yadsınamaz bir gerçektir. Okulumuzu gururlandıran böyle faydalı çalışmaları her zaman destekliyoruz ve devamını diliyoruz” dedi. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.