Kırıkkale’de vatandaşlara maske uyarısı!

Kırıkkale’de vatandaşlara maske uyarısı!
Son günlerde Kırıkkale’deki hastanelerin acil servislerinde mevsimsel geçiş nedeniyle gribal enfeksiyona bağlı hastalıklar sayısında yoğunluk artarken, hekimlerden dikkat çeken bir uyarı geldi.

Kırıkkale’de bulunan Sağlık Ocaklarının girişinde maske konusunda uyarıda bulunan hekimler “Sağlık Bakanlığı tarafından kurumumuza müracaatlardaki maske zorunluluğu kaldırılmamıştır” ifadelerine yer verdi.

LÜTFEN MASKENİZİ TAKINIZ

Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını ile hayatımıza giren maske kullanımı yeniden gündeme oturdu. Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastanelerde yoğunluk da arttı. Yüksek ateş, 2-3 haftayı bulan öksürük, mide bulantısı ve burun tıkanıklığıyla şikayetiyle hastaneler dolup taşıyor. Bir tarafta bu gelişmeler yaşanırken, diğer taraftan hekimlerden maske kullanımı konusunda uyarı geldi. Kırıkkale’de bulunan Sağlık ocaklarının girişine uyarı yazıları asan hekimler “Sağlık kurumumuza müracaat ederlerin dikkatine. Sağlık Bakanlığı tarafından kurumumuza müracaatlardaki maske zorunluluğu kaldırılmamıştır. Kendiniz ve çevrenizin sağlığı için maske takmanız hayati önem taşımaktadır. Lütfen maske takınız” ifadelerine yer verdi.

lutfen-maskenizi-takiniz.png

VAKALARDA ARTIŞ

Pandemi vakalarında düşüş sonrası Sağlık Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda valiliklere gönderilen genelge ile toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna ilişkin uygulamaya son verilirken, sağlık kuruluşlarında maske kullanım uygulamasına ise devam edileceği bildirilmişti. Diğer taraftan Kırıkkale’de mevsimsel hastalıklarda dikkat çeken bir artış görülüyor. Son günlerde özellikle grip ve zatürre vakalarında tırmanış olduğu gözleniyor. Vaka artışı özellikle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinin acil servisinde yaşanan yoğunlukla da gözler önüne seriliyor. Acil serviste bulunan sağlıkçılar, yoğunluğa ivedi şekilde cevap vermek ve hastaları tedavi etmek amacıyla hummalı bir mücadele sergiliyor. Uzmanlar ise Türkiye genelinde mevsimsel geçişten kaynaklı hastalığın oluştuğunu ve bu konuda dikkatli olmaları, kalabalık ortamlarda maske takılması tavsiyesinde bulunuyor.

Bu haber toplam 1060 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.