Halil Öztürk’ten Ahmet Önal’a eleştiri;

Halil Öztürk’ten Ahmet Önal’a eleştiri;
 Muhabir
TBMM’de 4 parti tarafından terörü kınamak için yayımlanan ortak bildiriye CHP’nin imza vermemesini eleştiren MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bir eleştiri de konuya sessiz kalan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’ı eleştirdi.

PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELE

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’ı, PKK Terörüne karşı yayınlanan bildiriyi imzalamayan partisine ses çıkarmamakla suçlayan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk “Malumunuz olduğu üzere 22 Aralık ve 23 Aralık 2023 tarihlerinde Irak’ın kuzeyinde üs bölgemize yaşanan sızma girişimlerinde 12 kahraman vatan evladı şehit olmuştur. Bunun üzerine Gazi Meclisimizde teröre karşı ortak bildiri yayınlama iradesi ortaya çıkmış ve bu bildiriye AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP Grup Başkanvekilleri imza atarak duruş sergilemiştir. Bu bildiriye grubu olup da imza atmayan, katılmayan iki parti vardır: CHP ve DEM Parti. Kamuoyunda infial yaratan bu durum üzerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kendi ayrı bir bildiri yayınlayarak Meclisteki ortak bildiriye katıldığını, terörle mücadelenin partiler üstü bir mesele olduğunu ifade ederek partisinin tutumunu eleştirmiştir” ifadesini kullandı.

OY VE GÖNÜL VERENLER RAHATSIZ OLDU

Öztürk açıklamasının devamında “CHP; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve banisi, büyük Türk Milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş bir partiyken bugün bu hâle nasıl gelmiştir? Aklımız, hafsalamız almıyor maalesef… Terörün siyasi uzantısıyla bir ve beraber olmayı nasıl içine sindiriyor? Vatan evlatlarının kanına girenlerle yan yana nasıl gelebiliyorlar? İnanıyoruz ki Atatürk yaşasaydı bugünkü CHP yönetimi bırakın yönetici olmayı herhangi bir CHP İlçe teşkilatından içeri dahi giremezdi. Vatan, millet, bayrak, din, devlet deyince coşkun akan çağlar gibi olan Kırıkkale’nin oylarıyla seçilen Sayın Ahmet Önal’dan bu noktada ne bir duruş gördük ne de bir ses duyduk. Biliyor ve görüyoruz ki Kırıkkale ve Kırıkkale’de CHP oy ve gönül verenler bu durumdan rahatsızdır” diye konuştu.

NEDEN TEPKİ GÖSTERMEMİŞTİR?

Önal’a sorular yönelten MHP’li vekil Öztürk “Teröre karşı 4 partinin yayınlandığı ortak bildiriye imza atmayan Partisine neden ses çıkarmamıştır? Pkk terörüne karşı neden bir tepki gösterememiştir? CHP’nin DEM’lenmesini içine sindirebilmekte midir? Birkaç büyükşehir belediyesini kazanmak, birkaç şirkete CHP’li yönetici atamak için sergilenen bu teröristlerle iç içe geçme hâline daha ne kadar sessiz kalacaktır? Gürsel Erol gibi dirayet gösterip kendisi neden bir bildiri yayınlayamamıştır? Katıldığı şehit cenazelerinde yükselen şehit analarının, babalarının, kardeşlerinin, eşlerinin, çocuklarının feryatlarını daha ne kadar duymazdan gelecektir? Kendi partisinin yayınladığı sözde bildiride neden Pkk terörü açıkça lanetlenmemiştir? Ahmet Önal, Zafer Caddesi’nde sözde milliyetçilik yapıp Ankara’da kulağının üstüne yatmaya daha ne kadar devam edecektir? Ahmet Önal, partisindeki şahsi ikbal ve çıkarını önceleyerek daha ne kadar Kırıkkale’nin feryadına duyarsız ve sessiz kalacaktır?” diye sordu.

Bu haber toplam 392 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.