YİĞİT AK PARTİ’DEN ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

YİĞİT AK PARTİ’DEN ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI
 Muhabir
Keskin Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bedrettin Yiğit görevinden istifa ederek AK Parti Keskin Belediye Başkan Aday Adaylık başvurusu yaptı.HABER: YELİZ ERDEMBedrettin Yiğit AK Parti Keskin Belediye Başkan Aday Adaylık müracaatında...

Keskin Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bedrettin Yiğit görevinden istifa ederek AK Parti Keskin Belediye Başkan Aday Adaylık başvurusu yaptı.

Bedrettin Yiğit AK Parti Keskin Belediye Başkan Aday Adaylık müracaatında bulundu. Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım istifa hakkında şu açıklamayı yaptı "2024 Yerel Seçimler sebebiyle Belediyemiz personeli, İmar ve Şehircilik Müdürümüz Sn. Bedrettin Yiğit mevcut görevinden istifa etmiştir. AK Parti Keskin Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Bedrettin Yiğit’e başarılar diler, Belediyemize vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim" şeklinde ifade etti.

Bedrettin Yiğit Kimdir?

13 Eylül 1964'te Kırıkkale ili Keskin ilçesi Kevenli köyünde doğmuştur. İlköğretimini doğduğu köy olan Kevenli’de tamamlamış, orta öğrenim ve lise öğrenimini Keskin’de tamamlayarak 1983 yılında Keskin Lisesinden mezun olmuştur. 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Kimya Fakültesini kazanmış, bir yıl İngilizce hazırlık ve bir yıl lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1986 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini kazanarak 1990 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun olmuştur. Vatani görevini 1992 yılında 223.kısa dönem olarak Erzincan’da tamamlamıştır. 1994 yılında Keskin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde işe başlamıştır. 2005 yılında Fen işleri Müdürlüğüne, 2009 yılında ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne atanmıştır. İmar müdürü olarak göreve başladıktan sonra imar revizyonunun yapılarak imar bütünlüğünün sağlanması ve belediye mücavir alan sınırlarının tespiti ve tescilinin gerçekleştirilmesi ile de itilafların giderilmesine katkı sağlamıştır. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu konusunda eğitim alarak Keskin Belediyesinin bu konudaki iş ve işlemlerini gerçekleştirmiştir. Bedrettin YİĞİT, kültür ve tabiat varlıkları bakımından zengin olan Keskin ilçesinin Tarihi Kentler Birliğine üye olmasına imza atmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda fişek üreterek milli

mücadeleye katkı sağlayan Tarihi Fişekhane ve Taş Mektep, erken Hristiyanlık dönemine ait yarı doğal yarı yapay Sulu Mağara, Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı Evi, Karıştıran mevkisinde bulunan Türk Ortadoks Kilisesi gibi yapıların projelendirilmesi, restorasyonu ve hizmete açılmasında, Karıştıran Mevkiinde bulunan doğal ve arkeolojik sit alanlarının tescilinde, sokak sağlıklaştırılması projelerinde öncü rol oynamıştır. Halen Keskin Belediyesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.