KIRIKKALE SİZİ UNUTMAYACAK

KIRIKKALE SİZİ UNUTMAYACAK
Kırıkkale’de hoş bir seda bıraktınız, Teşekkürler Vali Yunus SezerCumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2018 yılı Ekim ayında Kırıkkale’ye atanan Vali Yunus Sezer, yine bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile AFAD Başkanlığına...

Kırıkkale’de hoş bir seda bıraktınız, Teşekkürler Vali Yunus Sezer

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2018 yılı Ekim ayında Kırıkkale’ye atanan Vali Yunus Sezer, yine bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile AFAD Başkanlığına atandı. Yaklaşık 3 yıl Kırıkkale’de hizmet veren Vali Sezer bu süre zarfında birçok projeyi hayata geçirmesiyle Kırıkkalelilerin gönlünde taht kurdu.

ŞEHRİN VALİ BABASI OLDU

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer görev yaptığı 3 yıllık sürede göreve başladığı ilk günde dediği gibi sözünü yerine getirerek Kırıkkale’de hoş bir seda bıraktı. Her fırsatta halkın içerisinde olmaya özen gösteren, hizmetleriyle onlara dokunan Vali Sezer, genç yaşına rağmen 7’den 77’ye yaşlısı, genci tüm Kırıkkalelilerin vali babası oldu. Kamu yatırımlarının takibinin yanı sıra, Kırıkkale’ye yatırım gelmesi noktasında şehir yöneticileri ve siyasilerle sürekli işbirliği içerisinde olarak yatırımcıları tek tek ziyaret ederek Kırıkkale’ye davetler gerçekleştirdi. Vali Sezer bir Kırıkkaleli gibi ilin daha iyi yaşanılabilir bir hale gelmesi için bir çok projenin hayata geçmesini sağladı. Şehir merkezinden ilçelerine, kasabasından köylerine kadar tüm Kırıkkale’yi kapsayan projelere imza atan Vali Sezer AFAD Başkanlığı görevinde de ülkemize başarılı hizmetler yapacağını kanıtlamış oldu.

İŞTE HAYATA GEÇEN HİZMETLER

Vali Yunus Sezer yaklaşık 3 yıllık görev süresinde Kırıkkale’de birçok projenin hayata geçmesini sağladı. Vali sezer bu süre zarfında, Çeşnigir Köprüsü Kanyonu, Oba Köy, Huzur Köy, Yeşilvadi, Macera adası, Dinek Dağı Atlı Saferi ve Doğa Parkı, Dinek Yöresel Ürünler Satış Merkezi, Dinek Dağı Gençlik Kampı Merkezi, En güzel Köy Benim Köyüm projesi, Balışeyh Lavanta Bahçesi, İl Özel İdaresi Kilit Parke üretim tesisi, Keskin Gastronomi Merkezi, Şehitler anıtı ve müzesi, Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu olan Turkuaz Bisiklet yolu, Çelebi ilçesinde yıllardır atıl durumda bulunan süt fabrikasının İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumuna devredilerek işler hale getirilmesi, Mevsimlik işçiler için konteyner kent gibi projelerin hayata geçirilmesini sağladı. Yenigün Gazetesi olarak hayata geçirdiği projeleriyle Kırıkkale’de hoş bir seda bırakan Vali Yunus Sezer’e hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, AFAD Başkanlığı görevinde başarılar dileriz. HABER: Mehmet Erkoç

VALİ YUNUS SEZER KİMDİR?

10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim ve Atatürk Lisesinde tamamladı. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Vali Yunus Sezer evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Mesleki Kariyeri, 2001 yılında Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Daha sonra sırasıyla, Lalapaşa (Edirne) Kaymakam Vekilliği, Beydağ (İzmir) Kaymakam Vekilliği, İngiltere’de yurtdışı stajı, Alucra (Giresun) Kaymakamlığı, Altınyayla (Sivas) Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Silvan (Diyarbakır) Kaymakamlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Bakan Danışmanlığı, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, görevlerinde bulunmuştur. 2018-2021 Kırıkkale Valiliği. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 Eylül 2021 tarihi itibariyle Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı görevine atanmıştır.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.